Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Natuurlijk bestanddeel uien bevat antikanker eigenschappen

Uit onderzoek van de Kumamoto Universiteit in Japan is gebleken dat een natuurlijk bestanddeel van uien, onionin A (ONA), verschillende eigenschappen heeft die helpen bij de bestrijding van eierstokkanker. Het onderzoek, zowel in vivo als in vitro, richtte zich op de effecten van ONA op een pre-klinisch model van epitheliale eierstokkanker (EOC). Het onderzoek is uitgevoerd door de groep die ook ontdekte dat ONA de pr-tumor activatie van myeloÔde gastcellen onderdrukt. 

EOC is de meest voorkomende vorm van eierstokkanker en de kans dat de kanker 5 jaar aanhoudt is 40%. De kans dat het levenslang aanhoudt, is minder dan 1%, maar dit kan met 40% toenemen als de ziekte in de familie zit. De meeste patiŽnten (80%) krijgen een terugval. 

Het effect dat ONA heeft op de groei van EOC komt waarschijnlijk door de invloed van ONA op STAT3. STAT3 is een transscriptiefactor die te maken heeft met zowel M2 polarisatie als toename van het aantal kankercellen. Ook onderdrukt ONA de pro-tumor functies van myeloÔde onderdrukkingscellen (MDSC). Deze cellen zijn gekoppeld aan de onderdrukking van anti-tumor immuunreacties van gast-lymfocyten via het pre-klinische sarcoma model. 

ONA versterkt de effecten van anti-kanker medicijnen door de mogelijkheden voor het tegenhouden van groei te verbeteren. De experimenten toonden aan dat ONA zorgt voor langere levensduur van goede cellen en de groei van kankercellen tegengaat door de onderdrukking van M2-gepolariseerde macrofagen. 

Als het middel nog iets meer getest wordt, kan orale toediening van ONA supplementen erg bevorderlijk zijn voor patiŽnten. 


Source: www.news-medical.net/

Publicatiedatum: 4-11-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Avocadopit heeft kankerremmende eigenschappen
18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 RoemeniŽ: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met dťze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord Ďlekkerí wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dť foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava