Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Natuurlijk bestanddeel uien bevat antikanker eigenschappen

Uit onderzoek van de Kumamoto Universiteit in Japan is gebleken dat een natuurlijk bestanddeel van uien, onionin A (ONA), verschillende eigenschappen heeft die helpen bij de bestrijding van eierstokkanker. Het onderzoek, zowel in vivo als in vitro, richtte zich op de effecten van ONA op een pre-klinisch model van epitheliale eierstokkanker (EOC). Het onderzoek is uitgevoerd door de groep die ook ontdekte dat ONA de pr-tumor activatie van myeloïde gastcellen onderdrukt. 

EOC is de meest voorkomende vorm van eierstokkanker en de kans dat de kanker 5 jaar aanhoudt is 40%. De kans dat het levenslang aanhoudt, is minder dan 1%, maar dit kan met 40% toenemen als de ziekte in de familie zit. De meeste patiënten (80%) krijgen een terugval. 

Het effect dat ONA heeft op de groei van EOC komt waarschijnlijk door de invloed van ONA op STAT3. STAT3 is een transscriptiefactor die te maken heeft met zowel M2 polarisatie als toename van het aantal kankercellen. Ook onderdrukt ONA de pro-tumor functies van myeloïde onderdrukkingscellen (MDSC). Deze cellen zijn gekoppeld aan de onderdrukking van anti-tumor immuunreacties van gast-lymfocyten via het pre-klinische sarcoma model. 

ONA versterkt de effecten van anti-kanker medicijnen door de mogelijkheden voor het tegenhouden van groei te verbeteren. De experimenten toonden aan dat ONA zorgt voor langere levensduur van goede cellen en de groei van kankercellen tegengaat door de onderdrukking van M2-gepolariseerde macrofagen. 

Als het middel nog iets meer getest wordt, kan orale toediening van ONA supplementen erg bevorderlijk zijn voor patiënten. 


Source: www.news-medical.net/

Publicatiedatum: 4-11-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 In België meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
17-4-2018 Granaatappel werkt ontstekingsremmend
13-4-2018 Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
13-4-2018 Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
13-4-2018 ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
12-4-2018 Groenten en fruit kunnen risico op oogziekte bijna halveren
11-4-2018 "Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
11-4-2018 Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
11-4-2018 Donderslaghoofdpijn na eten heetste peper ter wereld
10-4-2018 De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
9-4-2018 Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
6-4-2018 Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
6-4-2018 AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
5-4-2018 Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
5-4-2018 In 2050 eet men meer groenten en minder vlees
5-4-2018 Negatief framen én benoemen van de norm: hogere fruitconsumptie
4-4-2018 Meer fruit, minder rimpels
4-4-2018 RLI: "Werk toe naar duurzame consumptiepatronen"