Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw exportrecord Europese agrifood

De maandelijkse exportwaarde van Europese agrifood in september 2016 bereikte een recordwaarde van bijna €11,5 miljard en overschrijdt daarmee de exportwaarde van september van voorgaande jaren met ongeveer €500 miljoen. Dit blijkt uit het recentste maandelijkse rapport van de Europese agrifood export. De grootste toename in maandelijkse waarden (september 2016 in vergelijking met september 2015) werd geregistreerd voor export naar de V.S. en Japan en sterke stijgingen werden vastgesteld naar andere Aziatische landen (Zuid Korea, Vietnam, India, Hong Kong).



Uit analyse van de exportprestaties van de EU in de laatste 12 maanden blijkt dat de exportwaarde van verse groenten steeg met 480 miljoen euro (+18%). Met een totale Europese agrifood export van oktober 2015 tot september 2016 van 129,9 miljard (+1,6%) en een importstijging van 0,9% naar 112 miljard euro. De EU vergroot daarmee zijn netto overschot met 17,6 miljard euro.
Publicatiedatum: