Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kurty, AGF Overtoom:

"Rechtstreeks inkopen bij telers is niet altijd gunstig voor handelaren"

Tholen - In 1995 startte AGF-groothandel Overtoom als kleine groentenwinkel in Amsterdam. Ongeveer tien jaar later begonnen de Turkse ondernemers nog een winkel in dezelfde straat. Tegenwoordig leggen ze de focus alleen nog op de groothandel op het Foodcenter. Daar is genoeg te doen. "We groeien jaarlijks en merken dat de klanten onze kwaliteitsproducten en service waarderen", vertelt Kurty, neef van de eigenaar Mustafa Özdemir. "Als onze afnemers om vier 's middags bestellen, ontvangen ze het dezelfde dag nog. We bezorgen zeven dagen per week."


Kurty bij de tomaten.

Zeven dagen per week
Overtoom levert aan restaurants in heel Amsterdam. "Volgens onze klanten zijn we echt een begrip in deze stad. Er wordt vooral naar kwaliteit gekeken, prijs is voor hen minder belangrijk." Overtoom heeft negen busjes en ontvangen binnenkort de tiende." Het groeiende bedrijf heeft weinig ruimte meer om te groeien. "Dat is wel een nadeel hier op het Foodcenter. We hebben nu zo'n 600 vierkante meter en willen naar het dubbele. Maar je kunt niet zo maar uitbreiden. Er zijn binnenkort wel mogelijkheden om bij te kopen, dus dat gaan we waarschijnlijk wel doen. Straks moeten we weer tijdelijk in het pand waar vroeger iedereen in stond omdat ze het helemaal gaan verbouwen. Het is de bedoeling dat alle AGF-bedrijven in de toekomst hier netjes naast elkaar komen te staan."



Turkse import
Het bedrijf importeert veel producten zelf en koopt ook in bij andere bedrijven op de markt. "We doen zaken met bijna iedereen hier op het Foodcenter en kopen bij veel collega's in. We willen een compleet pakket aan kunnen bieden. Ook als de klant cola en toiletpapier nodig heeft, voegen we dat bij de bestelling. Bepaalde producten importeren we rechtstreeks, zoals Turkse granaatappelen of pepers. Daar komen klanten voor terug. Ook uit andere landen halen we bepaalde producten zoals speciale slasoorten uit Italië of citrus uit Spanje. De restaurants nemen met name groenten af zoals sla, tomaten en komkommers. Fruit is voor hen toch meer een 'luxeproduct', dat wordt minder gekocht." Rechtstreeks inkopen bij Nederlandse telers doet hij af en toe. "Voor een handelaar is dat niet altijd gunstig, maar het kan natuurlijk goed lopen. We kopen veel in bij Wijnand de Mooij, die heeft prachtige Hollandse groenten."



Turkse klanten
Naast horecaklanten zijn ook Turkse kleinhandelaren afnemer bij Overtoom. "Helaas zitten er ondernemers tussen die slecht betalen en daar moeten we wel voor uitkijken. Daarom vraag ik regelmatig bij nieuwe Turkse klanten van tevoren om een machtiging. Wij hebben zelf de Europese mentaliteit en willen dat onze klanten dit meekrijgen. Het is dan belangrijk om gewoon zakelijk te blijven. Wij leveren een prima service en goede kwaliteitsproducten en daar moeten we wel voor betaald worden."



Voor meer informatie:
AGF Overtoom
Foodcenter Amsterdam
Jan van Galenstraat 14
1051 KM Amsterdam
T: 020-4865348
F: 020-2581105
www.agfovertoom.nl
info@agfovertoom.nl