"Veel vraag naar glutenvrije uiensmaakstof"
Mol Fresh Food uit Putten is een familiebedrijf dat al 25 jaar gespecialiseerd is in het machinaal schillen van uien en de levering van verpakte uienblokjes en uienringen. ,,Onze reststroom bestaat uit ongeveer 60 ton per week aan uienschillen", vertelt mede-eigenaar Anthony Mol. ,,Die enorme hoeveelheid daagde ons uit tot circulair denken, want voorheen ging de reststroom naar de stort. Met onze partner BRS hebben we nu een raffinageproces doorontwikkeld om onze uienreststroom te kunnen verwerken tot ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Dat proces levert hoogwaardige producten op die als basis dienen voor bijvoorbeeld sauzen, instant maaltijden, brood, pizza's en kruidenmengsels. Ook zijn we in staat om een glutenvrije uiensmaakstof te maken, waar veel vraag naar is."
,,Samen met BRS hebben wij onderzocht welke waardevolle stoffen we uit de reststromen van uien kunnen winnen. Dit zijn smaak-, geur- en kleurstoffen met een honderd procent natuurlijke samenstelling. Deze producten sluiten aan bij de huidige trend om E-nummers te vervangen. We hebben inmiddels diverse intentieovereenkomsten voor afname getekend en we hebben intensief contact met internationale ingrediëntenproducenten." Toch komt de nominatie voor Anthony Mol als een verrassing. ,,Ongeacht de uitslag, zien we de finaleplaats als een waardering voor alle tijd, energie en financiële middelen die we samen met BRS in dit project hebben gestopt."
Voor meer informatie:
Mol Fresh Food BV
Handelsweg 6
3881 LS PUTTEN
T | 0341 – 491 795
E | info@molfreshfood.nl
www.molfreshfood.nl