Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese sjalottenprijs rijst de pan uit

Ten opzichte van de uienmarkt is de huidige situatie op de sjalottenmarkt nogal ongebruikelijk, met name wat betreft Franse sjalotten. De uienprijzen dekken de productiekosten maar net, terwijl de prijzen van sjalotten de pan uit rijzen. Het overgrote deel van de sjalotten dat in Europa verkocht wordt, is afkomstig uit Frankrijk. Ziekten en overvloedige regenval hebben de voornaamste productieregio (Bretagne) geteisterd waardoor een deel van de oogst verloren is gegaan wat geresulteerd heeft in hogere prijzen.


Sjalot. (Archieffoto)


De prijzen lagen aan het begin van het seizoen al zo'n 15% boven het gemiddelde niveau en tot dusver zijn zij alleen maar verder gestegen. Volgens de laatste gegevens bedraagt de prijs €1,10 per kilo, wat veel hoger is dan in het verleden toen sjalottentelers zich beklaagden over slechte inkomsten. Voorheen bracht een kilo Franse sjalotten gemiddeld tussen de €0,80 en €0,85 op. Het lijkt er op dat de prijzen blijven stijgen in ieder geval in de maand december wanneer er een grote vraag is naar dit nicheproduct.

Publicatiedatum: