Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China scherpt de normen voor residuen aan

China ondersteunt zijn regelgeving betreffende chemische residuen in voeding met een nieuwe nationale norm, meldde het ministerie van landbouw. In vergelijking met de versie van 2014, voegt de norm 490 grenswaarden voor 433 soorten landbouwchemicaliën toe en stelt zwaardere eisen aan verboden of aan strenge beperkingen onderworpen chemicaliën zoals de zwaar toxische fenamifos.

Het dekt de toegelaten landbouwchemicaliën in China en basis landbouwproducten met 33 niet gevaarlijke chemicaliën, vrijgesteld van grenswaarden. China streeft naar het creëren van 6.00 nieuwe grenswaarden voor residuen voornamelijk voor groenten, fruit en landbouwproducten in de periode 2016-2020 en zal langzamerhand deze grenswaarden voor geïmporteerde voeding implementeren.

De meest recente gegevens lieten geen stijging zien in het gebruik van landbouwchemicaliën dit jaar dankzij een bredere toepassing van biologische gewasbescherming.
Publicatiedatum: