Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw Linde-hoofdkantoor

Linde Material Handling is verhuisd naar een compleet gemoderniseerd hoofdkantoor aan de Carl-von-Linde Platz in Aschaffenburg. Hier heeft het voor zijn werknemers een compleet nieuwe werkomgeving opgezet. De nieuwe locatie is voorzien van groots opgezette multispace ruimten. Daarmee beschikken de centrale diensten van Linde MH nu over een infrastructuur die het bedrijf gaat helpen om de succesvolle transformatie te maken van industriële truckfabrikant naar een aanbieder van intralogistieke oplossingen met een maximale focus op de klant.

Andreas Krinninger, voorzitter van de raad van bestuur bij Linde Material Handling, ziet een analogie tussen enerzijds het bedrijf met zijn lange traditie en anderzijds het gebouw, dat onder meer een gevel heeft die op de monumentenlijst staat en een foyer uit de jaren '50: "Deze twee onderdelen vormen samen het fundament, maar de bovenbouw van vandaag krijgt te maken met taken die veel verder gaan dan die van 60 jaar geleden."

Combinatie van verschillende kantoorstijlen
Voor het nieuwe hoofdkantoor is het bestaande gebouw met circa 7.200 vierkante meter vloerruimte, gedurende 17 maanden volledig gestript en opnieuw ontworpen, volgens de meest actuele concepten voor werkruimten. Het basisprincipe is een multispace kantooroplossing, die op maat is gemaakt voor deze architectonische situatie. Concreet betekent dit dat de vier verdiepingen zijn verdeeld in diverse open ruimten, afhankelijk van de communicatiebehoeften van de functies op die verdieping. Vlakbij de stille werkplekken zijn in totaal 15 communicatiezones met geluidsisolatie aangebracht, die zijn uitgerust met statafels of zitgelegenheden. Hier kunnen werknemers snel bij elkaar komen om zaken en ideeën te bespreken of kort de hoofden bij elkaar steken over de status van een project. Wie even ongestoord wil bellen of werken, kan dat doen in een van de 17 "think tanks", privékantoren met een glazen wand. Dankzij laptops, draadloos internet en headsets voor mobiele telefoons kunnen werknemers vrij rondlopen en werken aan een van de 255 beschikbare bureaus. Dit geldt ook voor de directieleden, benadrukt Andreas Krinninger.

In totaal zijn er zeven ruimten met verschillende grootten beschikbaar voor besprekingen. Drie hiervan, op de begane grond, kunnen worden gecombineerd tot een conferentieruimte voor circa 100 personen. Zodoende kunnen er in de toekomst vaker klanten en partners worden uitgenodigd voor bijeenkomsten op het hoofdkantoor.

Voor het "Linde-werkruimteconcept" heeft het projectteam de hulp ingeroepen van bouwadviseur "aconsea", een spin-off van het Fraunhofer-Instituut voor Industrial Engineering IAO in Stuttgart. "Vandaag de dag is het algemeen bekend dat een mix van diverse functiegebieden cruciaal is om in te spelen op de zakelijke behoeften in onze moderne informatiemaatschappij", aldus prof. Wilhelm Bauer, algemeen directeur bij het IAO en gerenommeerd expert op dit gebied.

Focus op Material Handling
Voorafgaand aan de uitgebreide modernisering is het gebouw verkocht. "We willen onze middelen focussen op investeringen in onze producten en onze oplossingen op een hogere productiviteit binnen onze processen en fabrieken en op de verdere ontwikkeling van onze medewerkers. Dat levert meerwaarde op voor onze klanten", licht Krinninger toe. De modernisering is uitgevoerd in nauwe coördinatie met de nieuwe eigenaar, vastgoedbedrijf  "Realconcept" uit Aschaffenburg, het architectenbureau "BGF + architects" uit Wiesbaden en de dienst voor de monumentenzorg. "Met de nieuwe eigenaar hebben we een regionale partner gevonden met een langetermijnperspectief, die al onze eisen en wensen op een voorbeeldige manier heeft geïmplementeerd", zegt Krinninger vol lof over de vruchtbare samenwerking met het vastgoedbedrijf. De architecten hebben op succesvolle wijze de specifieke uitdagingen opgelost die komen kijken bij het verbouwen van beschermde monumenten en hebben zodoende gezorgd voor een state-of-the-art kantooromgeving.


Publicatiedatum: 4-1-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 Haven Rotterdam start fieldlab voor blockchain technologie
22-9-2017 30 nachten hinder op Antwerpse ring richting Gent
22-9-2017 17e hulpgoederentransport vanuit Hedel naar Oost-Europa.
20-9-2017 Frankrijk: Protestacties wegvervoer op 21 en 25 september
20-9-2017 Prinsjesdag 2017: Dit gaat er veranderen
19-9-2017 40% gecontroleerde vrachtwagens in overtreding tijdens Benelux-controle
18-9-2017 Swazilands eerste rechtstreekse verscheping van container met avocado's naar GB geslaagd
15-9-2017 Volkswagen Group maakt vanaf 2030 van elke auto elektrisch model
15-9-2017 Uien, perziken, druiven en sinaasappel over de A16
15-9-2017 Verladers betalen verhoging cao-loon chauffeurs
14-9-2017 Duitsland past regels winterbanden vrachtverkeer aan
14-9-2017 Brand in vrachtwagen bij DC Lidl
14-9-2017 TLN: Grote groei in transportsector zorgt voor tekort aan arbeidskrachten
14-9-2017 Zes vluchtelingen verstopt in vrachtwagen vol snijbonen
13-9-2017 Kuehne + Nagel breidt capaciteit uit in Geel
12-9-2017 Haven Duinkerke wil Peruaans fruit van Rotterdam afpakken
12-9-2017 Zes op tien automobilisten kan auto op parkeerplaats niet meer vinden
11-9-2017 Nieuwe strengere eisen voor winterbanden in Duitsland
11-9-2017 Mark van Mierlo nieuwe eigenaar A. Kanters Internationaal Transport
8-9-2017 "Snelweg dreunt 2 keer zo hard als 30 jaar geleden"