Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Voedingscentrum brengt kookboek met de Schijf van Vijf uit

Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Het nieuwe kookboek Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staat daarom vol lekkere recepten en tips die gezond eten makkelijk maken. Alles komt langs in het boek: van ontbijt tot avondeten en van tips om je water smaak te geven tot feestelijke hapjes. Daarnaast staan in het boek volop weetjes, tips voor stappen die je kunt zetten om gezonder te eten, persoonlijke verhalen en je ontmoet onze experts. En natuurlijk vertellen we ook meer over gezond eten met onze Schijf van Vijf.

Eten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten
De Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Zo eet je dus helemaal up-to-date.

Gezond, betaalbaar en met aandacht voor het milieu
Producten uit de Schijf van Vijf vormen de basis voor de recepten. Denk aan lekker veel groenten, fruit, volkorenproducten, vis, mager vlees en peulvruchten. We kiezen voor normale porties vlees en vis. Daarnaast variŽren we volop met ei, tofu, peulvruchten en noten. We geven de voorkeur aan groente en fruit van het seizoen, met een lage milieubelasting en gebruiken uitsluitend duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. De porties zijn op maat, zodat je geen eten hoeft te verspillen. De gerechten zijn daarmee gezond en betaalbaar en je eet met aandacht voor het milieu.


Klik hier voor het inkijkexemplaar

Publicatiedatum: 20-1-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 RoemeniŽ: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met dťze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord Ďlekkerí wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dť foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava
4-1-2018 Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?í-app