Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnamese stad traceert oorsprong groenten met QR

Naast varkensvlees is nu ook de oorsprong van groenten traceerbaar in Ho Chi Minh City met een eenvoudige QR-scan en een gratis app.

De eerste partij traceerbare groenten zal woensdag in bepaalde supermarkten in Ho Chi Minh in de verkoop gaan. De rest van het land volgt naar verwachting rond april.
Het programma is het tweede dat door het gemeentelijke ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (DARD) wordt gelanceerd, volgend op het in (super)markten traceerbaar maken van de oorsprong van varkensvlees sinds januari.
Volgens Huynh Thi Kim Cuc, adjunct-directeur van het DARD, kunnen klanten met elke QR-scanner op hun smartphone het etiket met QR-code op de groentenverpakking scannen, wat toegang geeft tot alle nodige informatie over het product: de naam van de groent,; waar en wanneer het werd geteeld, verpakt en gedistribueerd evenals een lijst met de eventueel gebruikte gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.

Bron: tuoitrenews.vn
Publicatiedatum: