Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Stapels mogelijkheden, zowel in nieuw als tweedehandspallets"

RDB Pallets produceert zo'n 10 miljoen pallets per jaar

Tholen - RDB Pallets heeft twee productie-sites met geautomatiseerde lijnen, waar zo'n 10 miljoen pallets per jaar geproduceerd worden. Naast de afdelingen in Gistel en Poperinge hebben ze ook een eigen zagerij in Ronse en een tweedehands-site in Eernegem. Klanten kunnen bij hen terecht voor alle houten verpakkingen.Ervaring
RDB Pallets is een joint venture van twee palletproducenten, Rodanar en De Backer, met beiden jarenlange ervaring. RDB maakt daarnaast deel uit van de PGS Groep, de Franse marktleider op het gebied van houten pallets. "Wij zijn actief in veel verschillende branches, waarvan de AGF-sector ook een belangrijke is, zowel vers als diepvries. Doordat ons netwerk zo groot is en we actief zijn in meerdere Europese landen, kunnen we heel flexibel opereren", legt Freek Van Belle, salesmanager, uit. "We maken onze producten op maat voor de klant. Kleine series of houten verpakkingen met speciale maten worden met de hand geproduceerd in onze verschillende maatwerkbedrijven. We vinden het belangrijk om ook op sociaal gebied onze bijdrage te leveren als bedrijf." Naast de hoofdactiviteit van pallets commercialiseert RDB ook palletkisten, kratten, big bags en andere verpakkingen op maat. Een overzicht van alle activiteiten is te zien in de bedrijfsfilm.


De film is ook te bekijken op de website www.rdbpallets.com


Hergebruik
Freek merkt een groeiende vraag naar hergebruik van pallets. "Een deel van de pallets raakt uiteindelijk zoek bij verzending, vooral bij verre bestemmingen. Een tweedehands pallet kan dus interessanter zijn als je meer naar prijs kijkt. Ook de AGF-sector heeft regelmatig interesse. Wij vinden het belangrijk dat een pallet een tweede leven krijgt. Het zou zonde zijn om alle beschadigde pallets maar te vernietigen." RDB produceert ook een eigen groene poolpallet, de ECO PGS pallet. Deze kunnen worden gehuurd in plaats van gekocht. Hierbij wordt samengewerkt met PGS Reverse."Oost-Europa
Oost-Europa is een belangrijke leverancier van hout. "Toen Rusland in 2014 de grenzen sloot voor groenten en fruit, merkten wij dat ook meteen. De import van hout werd een stuk moeilijker, omdat er weinig transport meer naar Rusland was met groenten en fruit. Dat jaar was er echt een schaarste in hout. In die moeilijke periode besloten Rodanar en De Backer samen te gaan werken. Met een groter volume bij elkaar heb je als bedrijf veel meer te zeggen. Daarnaast gaf het meer zekerheid voor onze klanten dat we altijd konden produceren. Samen hadden we nog meer lijntjes naar leveranciers en wisten we zeker dat we altijd voldoende hout zouden hebben. Binnen de groep zijn er altijd mogelijkheden. We verbruiken ongeveer 18.000 kubieke meter hout per maand, dus het is erg belangrijk dat er altijd genoeg aanwezig is. Daarnaast hebben we ook altijd een voorraad pallets tussen de 400.000 en 450.000 stuks."


Linksboven: Thomas Cappoen (De Backer Pallets) en Luc Grauwet (Rodanar Pallets).

Duurzaam
Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor het bedrijf. "Wij zijn PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat voor elke boom die wordt gekapt een nieuwe wordt geplant. Daarnaast hebben we biomassaverbrandingsinstallaties voor zes droogkamers. Het houtafval wordt gebruikt voor energierecuperatie."

Groei
RDB is een groeiend bedrijf. "De vraag naar pallets is nog steeds stijgende, dus we zien de komende jaren positief tegemoet. We kijken ook naar nieuwe afnemers in Europa, maar op sommige markten is het moeilijk concurreren. De sterkte van RDB Pallets is de sterke focus op service en flexibiliteit, mede door een goede communicatie kunnen wij snel inspelen op de specifieke behoeften en wensen van onze klanten. Daarnaast blijven we investeren in onze productie-sites zodat we over een modern productiepark beschikken."

Voor meer informatie:
Freek Van Belle
RDB Pallets
T: +32 59 5688 12
F: +32 59 275 128
Steenovenstraat 9
8470 Snaaskerke-Gistel
www.rdbpallets.com
freek@rdbpallets.com

Publicatiedatum: 31-1-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Euro Pool System lanceert Smart Return Logistics
20-7-2018 Een derde van het plastic in Britse retail amper te recyclen
18-7-2018 Biologisch afbreekbare banderol voor Lidl
17-7-2018 Rapport geeft inzage welke verpakkingen voor AGF in VK worden gebruikt
17-7-2018 Volledig recyclebare verpakking
13-7-2018 Verpakking voor stukken watermeloen
12-7-2018 Nieuwe Duitse verpakkingswet: minder ecologische belasting, meer recycling
12-7-2018 Verbod op zwart plastic PlanetProof niet ingevoerd, verbod op metalen sluitingen wel
11-7-2018 China: kleinverpakking is de trend
9-7-2018 Iceland probeert papieren tassen ter vervanging van plastic
6-7-2018 Wetenschappers ontwikkelen eetbare verpakking
5-7-2018 Patriottische verpakking maakt Canadees feest inspirerend
4-7-2018 Biologisch afbreekbare folies en groentennetten
4-7-2018 Bio-bessenschaaltjes uit houtsnippers
3-7-2018 Steeds meer Poolse telers kiezen voor bedrukte folieverpakkingen
2-7-2018 Plastic zakjes zijn sinds zondag 1 juli niet meer gratis in Spanje
29-6-2018 äDuurzaamheidsstrategie be´nvloedt verpakkingskeuze"
29-6-2018 Nieuwe champingonverpakking wint onderscheiding
28-6-2018 Recyclebare verpakking voor verse kruiden
28-6-2018 Fruitsticker van 'zeep'