Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BEO opent binnenkort tweede vestiging in Nevele

"Bio-producten tegen betaalbare prijzen aanbieden"

Tholen - In augustus 2015 ging de biomarkt BEO van start in Gent. "Kort gezegd willen wij dat iedereen biologische producten kan consumeren, tegen een betaalbare prijs", vertelt Henri Vercruysse, één van de oprichters van het concept. Naast de markt in Gent kunnen klanten ook de BEO-versbar bezoeken voor een smoothie of andere lekkernij.



Zelfs lager dan gangbaar
Er worden met name groenten en fruit op de markt verkocht. "Maar daarnaast bieden we ook andere bioproducten zoals kaas, fruit, brood, vlees, zaden, noten en nog veel meer. Onze groenten en fruit halen we rechtstreeks bij de telers, zowel in binnen- en buitenland. Zo importeren we ons citrus zelf uit Sicilië. Op die manier houden we de prijs normaal voor onze klanten. Daarnaast vinden we lokaal belangrijk, maar we willen het aanbod niet beperkt houden." Onder betaalbaar verstaat hij goedkoper dan in de supermarkt. "In veel gevallen zijn wij goedkoper dan de bioproducten die bij de retail worden aangeboden. Soms kunnen we het zelfs tegen lagere prijzen aanbieden dan gangbare groenten en fruit."



Tweede vestiging
Binnenkort zal BEO een tweede vestiging openen, in het oude pand van AGF-handelaar Eric Vandeputte in Nevele. "We lieten al veel van onze producten daar toekomen en dit is echt de perfecte plaats om een tweede vestiging te openen. We verwachten eind maart van start te kunnen gaan. In Gent loopt het al super en we verwachten ook dat het daar een succes wordt. Er is sowieso vraag, we leveren op zaterdag al veel pakketten in de buurt."



Verandering

Henri geeft aan dat hij niet op dit idee kwam omdat de biosector zo hard groeit. "Ik had niet zoiets van 'hier moet ik op springen', maar ik wilde een verandering aanbrengen. Ik zag de nood naar iets anders en wilde, samen met de mede-oprichter Philippe, iets veranderen. Mensen moeten bewuster met voedsel omgaan en daar willen wij aan meehelpen. We doen dit uit overtuiging en dat is bij veel biologische ondernemers de rode draad." Hij is niet van plan om een BEO-keten te gaan bouwen in de toekomst. "Daar heb ik geen zin in. Dan wordt het zo'n systeem dat mijn doel en visie ondermijnt. Het is de bedoeling om mooie producten tegen een betaalbare prijs aan te bieden en als je uit gaat breiden worden de kosten hoger en moeten uiteindelijk de prijzen omhoog. Dat gaat niet gebeuren bij BEO. We houden het voorlopig ook bij twee vestigingen. Het plan is niet om de grootste bioleverancier van België te worden."

BEO-versbar
Naast de markt is ook een versbar in het pand. "Hierin worden al de producten verwerkt, die we vers niet meer kunnen verkopen. We maken soepen, salades en smoothies en mensen kunnen ook langskomen voor een heerlijk bak koffie. Alles bio natuurlijk!"

Voor meer informatie:
BEO
+32- 09 3355706
Heilige Geeststraat 900
Gent - België
info@beo-markt.be
www.beo-markt.be