Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verwerken proeven en demo’s uit het veld

Deze week is De Groot en Slot weer gestart met het verwerken van proeven en demo's van afgelopen seizoen. Dit jaar voor het eerst in de nieuwe verwerkingshal. De proeven en demo's zijn afkomstig van uientelers uit het gehele land. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe rassen in de praktijk breed te testen en te beoordelen naast andere uienrassen.



In september 2016 zijn de proeven door de accountmanagers van De Groot en Slot uit het veld gehaald. De zakken met uien(proeven) worden in het veld gewogen en gaan inclusief de telersgegevens de bewaring in. Deze week was het tijd om de proeven te verwerken. Tijdens het verwerken worden alle proeven beoordeeld op bewaarkwaliteit, tarra en maatsortering. Na deze uitgebreide beoordeling worden alle gegevens digitaal verwerkt. De deelnemende telers die een proef in het veld hadden, krijgen na de uitwerking de gegevens van de verwerkte proef. Bijna alle proeven zijn verwerkt, maar wel werd al duidelijk dat de Hy-rassen zeer goed scoren in opbrengst én kwaliteit!

Soms worden er proeven genomen bij telers van één of meerdere rassen uit een perceel. Dit wordt gedaan om een goede vergelijking te maken tussen verschillende uienrassen. In overleg of op aanvraag van de teler worden deze proeven op dezelfde manier verwerkt. Zo krijgt de teler een duidelijk overzicht van de verschillen in opbrengst, kwaliteit en bewaareigenschappen tussen de uienrassen.

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: