Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18-23 april, Meknes

Holland Paviljoen op Siam Marokko

De SIAM, Salon International de l'Agriculture au Maroc, wordt gehouden in Meknes van 18-23 april 2017 en krijgt dit jaar weer een Holland Paviljoen. Na het succes van afgelopen twee jaren organiseert de Nederlandse Ambassade in Marokko ook dit jaar weer een oranje platform waar Nederlandse agrobedrijven zich aan de Marokkaanse agrosector kunnen presenteren.

Marokko
De economie in Marokko draait, met een verwachte groei van 3,6 % voor 2017, goed. Het is een politiek stabiel land in Noord Afrika met een bevolking van 35 miljoen mensen dat maar 14 kilometer van Europa verwijderd ligt. De Marokkaanse landbouw - de belangrijkste economische pijler - is volop in ontwikkeling. Op basis van het ontwikkelingsplan voor de landbouw "Plan Maroc Vert", wordt het (druppel)geïrrigeerde areaal uitgebreid en wordt omgeschakeld naar gewassen die beter tegen droogte zijn bestand. In de productie van exportgewassen wordt gestreefd naar een verhoging en verduurzaming van de productie in combinatie met een betere kwaliteit. Uitgangsmateriaal en landbouwtechniek worden nog op grote schaal geïmporteerd. Voor voedselproducten, die nu nog (deels) moeten worden geïmporteerd, werkt het plan toe naar het bereiken van een zelfvoorzienend niveau. In de diverse ketens leidt het vergroten van het productievolume tot een toenemende vraag naar opslag- en verwerkingsfaciliteiten.
 
SIAM
De SIAM, die dit jaar voor de elfde keer wordt georganiseerd, is de grootste agrarische beurs van Noord Afrika. Met zijn 1000 exposanten uit 63 landen en 19 internationale paviljoens, trekt de beurs meer dan 1 miljoen bezoekers die geïnteresseerd zijn in agrarische ontwikkelingen en mogelijkheden.

Op de beurs komen alle componenten van de agrarische keten - van productie tot en met verwerking tot eindproduct aan de orde. Dit jaar is het thema van de beurs "voor verantwoorde agro business, ten dienste van een duurzame landbouw".

De Nederlandse Ambassade zal, net als in de twee voorgaande jaren, een Holland paviljoen inrichten, waarin Nederlandse landbouwbedrijven een plek kunnen kopen om hun product of dienst aan de bezoekers te laten zien. Nederlandse bedrijven actief op gebied van tuinbouw, melkveehouderij, aardappel- en uienteelt en opslag, fruitteelt en -opslag en bewaring en bedrijven uit de agro-food sector worden nadrukkelijk uitgenodigd om aan de beurs deel te nemen, maar bedrijven uit andere landbouwsectoren zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Het Holland Paviljoen, dat in de internationale hal van de SIAM komt, wordt gerealiseerd door het landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade in Rabat. Rondom de centrale lounge van het Holland Paviljoen is er ruimte voor 10-15 Nederlandse bedrijven met ieder hun eigen stand van 12 m2. Er is een mogelijkheid om voor € 1.500,- een kant-en-klare stand te huren, inclusief meubilair en tv scherm - u hoeft er alleen nog uw eigen producten en/of voorlichtingsmateriaal in neer te zetten en op te hangen - waarbij u voor één op één gesprekken gebruik kunt maken van de centrale lounge. Extra wensen kunnen in overleg en tegen meerkosten worden vervuld.
 
Bent u geïnteresseerd in deelname in het Holland Paviljoen op de SIAM? Vul dan vóór 1 maart 2017 het registratieformulier in en stuur het op naar RAB-LNV@minbuza.nl. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst van deze formulieren gehonoreerd.

Voor inhoudelijke vragen over de Marokkaanse markt of over de SIAM kunt u contact opnemen met het Landbouwbureau in Rabat per e-mail via RAB-LNV@minbuza.nl of telefonisch via +212537219613.
Publicatiedatum: