Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje over zakkende uienmarkt:

"We doen momenteel zo weinig mogelijk"

Tholen - De uienhandel zit momenteel in de mineur. "We doen zo weinig mogelijk. Alles wat je doet, kost geld", vat Jan Franje van uiensorteer- en pakstation Franje Onions de situatie samen. "De prijs ligt met een niveau rond de 10 cent in de baal en het zal moeilijk genoeg zijn dat niveau vast te houden. Ik verwacht ook niet dat er grote bestemmingen bijkomen en daarmee ook geen grote exportvolumes."



"Ook de handel in rode uien loopt maar heel gewoontjes, die is eerder nog wat zakkende. De markt voor bio's loopt ook niet. In mijn optiek liggen die prijzen op een te hoog niveau en blijkbaar hebben de ons omringende landen voldoende bio-uien. Het enige voordeel is dat we beschikken over een supergoede kwaliteit, maar je verdient er momenteel niets mee."

"Of er een opleving komt? De markt zit vol vraagtekens. Maar we hadden ook niet verwacht dat er een Brexit zou komen en dat Trump president zou worden. Niets is onmogelijk. Rusland zou gezien de Trump-verhoudingen een welkome afzetmarkt zijn, maar dat lijkt nu nog ver weg", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions B.V.
Gawege 10
4414 NB Waarde
Tel. +31 (0) 113 501658
info@franjeonions.nl
www.franjeonions.nl