Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
van RG Impianti

Nieuwe sorteerlijn voor aardappelen en uien van 30 meter lang

Het bedrijf R.G. Impianti ontwikkelt al dertig jaar sorteerlijnen voor groente. Een van de laatste projecten waaraan R.G. Impianti aan heeft gewerkt is een sorteer- en weeglijn voor aardappelen en uien in opdracht van een bedrijf in Algerije. 


Aardappellijn

"De lijn is 30 meter lang en 15 meter breed. Dit systeem bestaat eigenlijk uit twee verschillende lijnen, een voor uien en een voor aardappelen. De twee lijnen komen later samen in een enkele sorteer- en weeglijn. De machine was samengesteld voor een groot bedrijf in Boufarik, dat zo'n 30 kilometer van Algiers ligt," legt Ruggero Ricci uit. Ruggero Ricci is ontwerper en tevens de zoon van eigenaar Riziero.


Hoe de sorteerlijn is opgezet in Algerije

De aardappellijn begint met het sorteren voor het wassen en droogborstelen. Vervolgens worden de aardappelen handmatig voorgesorteerd. Daarna worden de aardappelen mechanisch gewogen. De weegmachine is voorzien van begeleiders die de producten naar een lopende band leiden. De machine zorgt voor een hoge output, maar is ondanks dat eenvoudig te onderhouden.



De uienlijn

De verpakking wordt uitgevoerd door semi-automatische wegers voor zakken van 5 tot 25 kilo of door automatische verpakkers voor zakken van 1 tot 5 kilo. Ook kan het product worden opgevangen in containers. Het systeem werkt voor uien grofweg op dezelfde manier, hoewel de uien eerst worden voorbehandeld. 

R.G. heeft al geruime tijd contacten in Noord-Afrika. Ook in dit geval kwam dit project tot stand dankzij een contact in Algerije.


Van links naar rechts: Peter Calisesi, Riziero en Ruggero Ricci.

"We hebben hier hard aan gewerkt en waren uiteindelijk in staat om onze technologie naar Noord-Afrika te exporteren. De groenteproductie neemt in deze regio toe, net als de kwaliteit. Alle machines van R.G. worden op de eigen in elkaar gezet en voor de ogen van de klant getest. Volgens worden de machines ontmanteld, verpakt, geĆ«xporteerd en bij de faciliteit van de klant geĆÆnstalleerd. Hierdoor is er de uiteindelijke installatie minder tijd nodig."

Contact:
R.G. impianti lavorazione verdure e ortaggi

Via Terni 330
47522 Cesena (FC)
Ruggero Ricci
Tel.: (+39) 327 2284575
Fax: (+39) 0547 664287
Email: ruggero.ricci@rg-impianti.com
Web: www.rg-impianti.com
Publicatiedatum: