Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe machine MOP-200 schilt 120 uien per minuut

Yield. HygiŽne. Gebruikersgemak. Daar draait het om bij de nieuwe uienschilmachine die FTNON DOFRA in samenwerking met Gills Onions en de Amerikaanse USDA heeft ontwikkeld. De nieuwe machine met een maximale capaciteit van 120 uien per minuut zal in 2017 onder de naam MOP-200 op de Europese markt worden geÔntroduceerd.Uitstraling
Al bij de eerste aanblik zal het direct opvallen dat de MOP-200 er anders uitziet dan de bestaande machines. Strakke lijnen, weinig uitstekende delen en een in het ontwerp geÔntegreerde besturing geven de machine een geheel eigen look. Toch is uitstraling niet de belangrijkste reden geweest voor FTNON DOFRA om voor het huidige ontwerp te kiezen. Het ontwerp is er namelijk enerzijds op gericht om de machine gemakkelijk te kunnen bedienen, schoonmaken en onderhouden, en anderzijds om te komen tot een optimaal schilresultaat.

De nieuwe hygiŽne standaard
De hygiŽne-eisen in de voedingsmiddelensector worden al maar strenger. Er wordt steeds meer druk gelegd op het voorkomen van bacteriŽnhaarden, en de problematiek van cross contaminatie heeft de volle aandacht van onder meer overheid, afnemers, en gezondheidsinspectie. Het risico op recalls wordt steeds reŽler, en soms leiden deze zelfs tot fabriekssluitingen. De nieuwe MOP-200 is door haar ontwerp als door de keuze van componenten voorbereid op deze eisen.

Gebruikersgemak
De nieuwe MOP-200 kan eenvoudig worden schoongemaakt. De machine is ook gemakkelijker in gebruik geworden. Tevens hoeft de nieuwe machine niet meer op hoogte gebracht te worden en kan het hoofddeel van de machine laag boven de werkvloer worden geplaatst, dit scheelt bordessen en ruimte. Operators, schoonmakers en de service kunnen hun werkzaamheden daardoor uitvoeren vanaf de werkvloer.

Maximale 'up-time'.
De machine kan in korte tijd beter worden gereinigd. De open structuur ervan zorgt ervoor dat deze op elke plek gemakkelijk toegankelijk is. Deuren en kappen kunnen worden verwijderd zonder dat daarbij van gereedschap gebruik moet worden gemaakt. Zodra de kappen van de machine zijn geopend, zijn de units voor het ontkoppen, ontstaarten, aandrukken en insnijden van de ui direct toegankelijk. Deze units zijn modulair opgebouwd en zodanig bevestigd dat deze eenvoudig kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd.

Binnen minuten omstellen naar andere maat uien.
Uien worden door deze machine altijd in het hart van de ui opgepakt. Tal van instellingen die bij traditionele uienschilmachines nodig zijn om te komen tot een goed schilresultaat worden daardoor overbodig. Met enkele simpele handelingen kan de machine worden ingesteld voor het optimaal schillen van de gebruikte soort ui en grootte.

Optimale yield
De MOP-200 heeft door zijn opbouw en uitvoeringen een goede yield prestatie, zeker ook omdat het instellen en afstellen sterk vereenvoudigd is.

Beter voorkomen dan schoonmaken
Verder ontbreekt bij deze machine de ventilator voor het scheiden van afval en gereed product. Hierdoor wordt voorkomen dat afval onbedoeld de omgeving in wordt geblazen. Bovendien wordt bij deze machine het schilafval aan de achterzijde van de machine afgevoerd, terwijl de uitvoer van geschild product aan de zijkant plaatsvindt. Hierdoor worden afval en geschild product in het vroegst mogelijke stadium van elkaar gescheiden en wordt de machine een stuk minder vuil wat ook weer in de reinigbaarheid scheelt.Geen kokers en spleten
Niet alleen het strakke ontwerp en het ontbreken van kettingen en andere hygiŽne kwetsbare onderdelen zijn opvallende kenmerken van deze nieuwe machine. Ook buizen en kokers komen niet voor in dit ontwerp. De gehele constructie is gebaseerd op plaatwerkoplossingen. Tevens is het aantal componenten drastisch teruggebracht.

Onderhoud geoptimaliseerd
Door dat de belangrijkste delen van de machine modulair zijn opgebouwd en eenvoudig zijn te verwijderen, is het onderhoud en reparatie van de machine ook een stuk simpeler geworden. Modules kunnen gewoon verwisseld worden en tijdens dit onderhoud op de modules loopt de machine door.

Magnetisch schillen; de tijd vooruit
Wat niet gewijzigd is, het magnetisch schilwiel. Contactloos draaien de oppakunits in de rondte. Dat scheelt vele slijtagegevoelige componenten scheelt.

Voor meer informatie:
FTNON Dofra b.v.
Nijverheidsstraat 11
5961 PJ Horst
T: +31 (0)77 399 98 88
info@ftnondofra.com
www.ftnondofra.com


Publicatiedatum: 7-2-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

28-3-2017 "Niet het proces, maar de machine aanpassen"
24-3-2017 Etikketteeroplossingen met touchscreens nieuwe trend
23-3-2017 Nieuwe multiheadweger verbetert exportmogelijkheden diepvries-AGF
22-3-2017 "Verpakkingstechniek draait om flexibiliteit, arbeidsbesparing en data"
22-3-2017 TOMRA presenteert zijn nieuwste aardappelsorteermachine
21-3-2017 Waterbesparende aardappelwasmachine gaat wereld over
21-3-2017 Appel inpakrobot klaar om buitenlandse markt te veroveren
17-3-2017 "Revisie en reparatie van alle zakkennaaimachines in eigen beheer"
16-3-2017 Drone neemt warehouse-inventarisatie op zich in de toekomst
15-3-2017 Nieuwe weegmachine voor prei
14-3-2017 Slimme inpakrobot voor appelen
13-3-2017 Online veiling machines voor de AGF-industrie
9-3-2017 Go Patat automatiseert verpakkingslijn
6-3-2017 Eerste Chineese appelsorteerder in Zuid Afrika
2-3-2017 "70% meer capaciteit met nieuwe UP 350 Servo"
2-3-2017 Twee nieuwe sorteermachines gepresenteerd
1-3-2017 Sorteercapaciteit naar 36.000 komkommers per uur
28-2-2017 Deense machine verlaagt arbeidskosten en verhoogt productiviteit
27-2-2017 Afdekken met folie zonder lijm of klemmen
27-2-2017 Deldiche verwerkt honderden producten dankzij Ishida weger