Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk en Hamburg Süd samen op Oost-West routes

Maersk Line en Hamburg Süd hebben een overeenkomst aangekondigd dat het volume van Hamburg Süd op de Oost-west routes verscheept worden binnen het 2M Netwerk. Dat is de alliantie tussen Maersk en Mediterranean Shipping Line. De rederijen geven aan dat de overeenkomst los staat van de eerder aangekondigde overname.

"We zijn erg blij met deze overeenkomst," reageert Søren Toft, Chief Operating Officer, Maersk Line in een persbericht. "Met deze aanvullende volumes wordt de bezetting van onze vloot verbeterd en krijgen we mogelijkheden om de transacties op deze route die we onze klanten bieden te verbeteren." De overeenkomst heeft betrekking op de routes Azië-Noord-Europa, Azië-Middellandse Zee, Trans Atlantisch en Trans Pacifisch.
"Hamburg Süd is tevreden met de overeenkomst met Maersk," aldus Frank Smet, lid van het the Executive Board of Hamburg Süd. "Onze klanten zullen profiteren van toegang tot meer havens, transittijden en een groter aantal afvaarten op de Oost-west routes." De overeenkomst treedt op 1 april in werking. Voor die tijd moeten nog enkele bureaucratische stappen gezet worden.

Publicatiedatum: