Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schade in uien door extreem weer?

De kans op extreem weer wordt steeds groter en ook de gevolgen hiervan worden meer zichtbaar. Het is soms onvoorstelbaar wat een zware onweersbui kan aanrichten. Een goed perceel uien kan na één zware onweersbui veranderen in een slecht perceel uien. Bij Vereinigte Hagel kunnen de uien te velde verzekerd worden tegen schade door extreem weer. Er zijn enkele mogelijkheden, zodat de best passende verzekering per bedrijf aangeboden kan worden. Jaarlijks kan de verzekerde waarde in het voorjaar aangepast worden en in het geval van schade wordt er uitgekeerd op basis van de verzekerde waarde zoals deze is opgegeven in het voorjaar, ook wanneer de marktprijzen lager zijn. Het is voor uien aantrekkelijk om deze te verzekeren in de brede weersverzekering tegen alle weerrisico's. Wanneer uien verzekerd worden tegen alle weerrisico's wordt door de overheid een subsidie tot 65% van de verzekeringspremie vergoed. Het eigen risico voor hagelschade in de brede weersverzekering is hetzelfde als in de hagelverzekering.



Geen eigen risico bij hagelschade
Vereinigte Hagel heeft sinds enkele jaren een speciale dekking voor uien. Bij hagelschade is er geen eigen risico, vanaf 8% hagelschade wordt het getaxeerde schadepercentage uitgekeerd. Later in het seizoen, na schade, kan gekozen worden uit twee opties. Kiezen voor optie één houdt in dat het getaxeerde schadepercentage wordt uitgekeerd en worden de uien afland verkocht. Kiezen voor optie twee houdt in dat de maximale uitkering wordt uitgekeerd en dat de uien vernietigd dienen te worden. Wanneer het lastig is om de uien af te leveren, bijvoorbeeld bij lage marktprijzen, dan zou optie twee een financieel aantrekkelijke keuze kunnen zijn. De keuze voor het uitkeren van schade dient gemaakt te worden na de schade en voor de oogst. Momenteel wordt deze dekking gekozen door de meeste telers.

Voor meer informatie:
Vereinigte Hagel
info@vereinigte-hagel.nl

Publicatiedatum: