Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Unitec presenteert nieuwe sorteeroplossingen

Tijdens Fruit Logistica maakte Unitec-directeur Angelo Benedetti onder meer bekend dat zijn bedrijf de omzet ziet groeien (Ä85 miljoen in 2016 ten opzichte van Ä72 miljoen in 2015, in 60 landen wereldwijd zaken doet en 90% van zijn zakendeals in het buitenland sluit.  

Angelo Benedetti en Enrico Turoni tijdens de persconferentie van Unitec in Berlijn.

"We kunnen onszelf met recht een 'Group' noemen nu we ons werkveld hebben uitgebreid met de oprichting van ons innovatieve bedrijf UT Instruments. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Unitec, Tr Truroni en Unisorting dankzij de acquisitie van Logobardi, Sado en Sammo.

UT Instruments vervaardigt portable apparaten waarmee de kwaliteit van fruit gedurende het gehele productieproces gemeten kan worden.
 


Unisorting produceert gespecialiseerde technologieŽn voor de verwerking van appelen, dadels, uien, aardappelen, mango's, avocado's, citrus en asperges. Het verbetert het sorteerproces en maakt Unitecs productaanbod nog completer.Al ruim 90 jaar lang, levert Unitec geavanceerde kostenbesparende en efficiŽntieverhogende oplossingen aan pakstations over de hele wereld.  

"Ook in 2017 gaan we hiermee door. Onze systemen maken het mogelijk defecte producten van de verpakkingslijnen te verwijderen. Bovendien kan het sorteren aan de hand van diverse parameters plaatsvinden. Zo is fruit met een lage Brix te gebruiken voor andere doeleinden. Het is belangrijk om dit te kunnen meten zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden."

De tevreden gezichten van Unitec klanten zijn het bewijs dat we ons werk goed doen.  

Volgens Benedetti is betrouwbaarheid het belangrijkst voor een pakstation. "Partijen van een gelijke kwaliteit leveren betere inkomsten op dan wanneer zij producten bevatten die eigenlijk terecht horen bij de verwerkende industrie."

Enrico Turoni van TR Turoni vertelt over de voordelen van het gebruik van elektronische apparaten waarmee de kwaliteit van fruit voor de oogst bepaald kan worden. "Dankzij het feit dat zij draagbaar zijn, snel en voorzien van Bluetooth technologie bieden deze apparaten de gebruiker de mogelijkheid zijn klanten producten te leveren die aan alle eisen voldoen, want het behouden van klanten is een belangrijke doelstelling."De belangrijkste technologische oplossingen van Unitec
Op Fruit Logistica presenteerde Unitec drie verpakkings- en sorteeroplossingen: Cherry Vision 2, Blueberry Vision en Cluster Cutter voor Rainier kersen.

Cherry Vision 2
Unitec ontwikkelde dit innovatieve systeem specifiek voor het elektronisch  sorteren van kersen. Het afgelopen seizoen heeft de Cherry Vision 2 bijgedragen aan het succes van Melinda kersen. Het bedrijf heeft zijn winst kunnen verhogen dankzij een betere kwaliteit en dat in een seizoen dat gekenmerkt werd door weersextremen en insectenplagen. Er werd Ä0,60 bespaard op arbeidskosten en producenten ontvingen Ä0,30 per kilo meer.Blueberry Vision
Een baanbrekende nieuwe technologie voor het sorteren van blauwe bessen.  Het is het eerste systeem waarmee verschillende parameters op het gehele oppervlak van de bes kunnen worden geanalyseerd. Het verhoogt de betrouwbaarheid van het sorteerproces aanzienlijk en is in staat 30 blauwe bessen per seconde te verwerken.

Cluster Cutter
Een perfect voorbeeld van innovatie toegespitst op ťťn fruitsoort. De Cluster Cutter werd ontwikkeld voor de verwerking van Rainier kersen. De innovatieve steelverwijderaar, waarmee de stelen verwijderd kunnen worden zonder dat de kersen beschadigen, is gepatenteerd. Het systeem is baanbrekend op het gebied van kostenbesparing en efficiŽntie dankzij de hoge mate van automatisering. Denk u eens in dat voorheen alle steeltjes met de hand verwijderd werden!


Voor meer informatie: www.unitec-group.com

Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-2-2017 Finse groentenverwerker Fresh Servant koopt Tramper-traysealer
14-2-2017 Tomatenverpakkers gebruiken wegers van Aja
8-2-2017 Nieuwe productie-, levering- en servicedivisie voor Roma isolatiesystemen
8-2-2017 "Met nieuwe liftsystemen zijn zowel medewerker als vormschouders veilig"
7-2-2017 "Groenten en fruit labelen per kist of doos"
7-2-2017 Nieuwe machine MOP-200 schilt 120 uien per minuut
6-2-2017 Nieuwe sorteerlijn voor aardappelen en uien van 30 meter lang
6-2-2017 Verbeterde doorvoer van centrifugesysteem
1-2-2017 Frigoscandia FLoFreeze en GLAZoFREEZE op online veiling bij Industrial Auctions
27-1-2017 's Werelds eerste robotontkernmachine voor ijsbergsla
25-1-2017 Blauwebessenlijn sorteert op elke gewenste diameter
17-1-2017 Boete van Ä58.000 na ongeval werknemer
13-1-2017 Sorteersysteem komt tegemoet aan individuele wensen
12-1-2017 Nieuwe snijmachine snijdt dubbele van klassieke variant
12-1-2017 Nieuw pand Van Hees Machinery geopend
6-1-2017 Nieuwe Logika fruitsorteerder voor ontwikkelingslanden
23-12-2016 Rainbow Kleinpak begint nieuw jaar met nieuwe sorteerlocatie
21-12-2016 Snijmachine voor groentenoedels
20-12-2016 Nieuwe fritessorteerder van OptiServe
19-12-2016 ISHIDA presenteert nieuwe Sector Solutions serie