Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vraag naar moderne verpakkingen met nostalgische uitstraling

Het Poolse verpakkingsbedrijf Famag besloot vorig jaar op Fruit Logistica om zich meer te focussen op de 'juiste' bezoekers.  Grzegorz Karaś van Famag is erg blij met dit besluit. Dit jaar waren er veel meer bezoekers met ervaring, die naast machines ook naar nieuwe verpakkingsoplossingen zoeken. Karaś is meer geporteerd van een groter aandeel potentiŽle klanten.


Grzegorz Karaś en Emilia Chuda van Famag.


Alle kleuren van de regenboog bij de stand van Famag.


"We besloten een grote afbeelding van onze netten bij te plaatsen. Hiermee kunnen we beter de aandacht van langslopende bezoekers trekken. We dachten eerst dat onze gekleurde netten alleen interessant waren voor Europese landen, maar op Fruit Logistica blijkt dat deze netten voor iedereen op de wereld aantrekkelijk zijn. We hebben bijvoorbeeld mensen met interesse gehad uit Mexico, Chili en AustraliŽ. De wereld is in de afgelopen jaren kleiner geworden in die zin dat zelfs de logistiek naar afgelegen bestemmingen niet langer een probleem is. Dat had ik een paar jaar geleden nog niet durven dromen. Dankzij Fruit Logistica heeft ons bedrijf zich kunnen ontwikkelen en door kunnen groeien. Dat is het mooie aan dit evenement," zegt Grzegorz.Netverpakking is erg populair in Afrika en zowel Noord- als Zuid-Amerika. Grzegor is blij verrast met de interesse vanuit Afrika, vooral omdat deze markt zo dicht bij China ligt. Hoewel netverpakking in China goedkoper is, heeft dit volgens hem te maken met de kwaliteit.

Veel landen hebben overeenkomsten met de EU. Hierdoor is de handel toegenomen, omdat inkopers geen belasting hoeven te betalen en met minder wetgeving te maken hebben. Daardoor is het makkelijker om vanuit de EU te exporteren vanuit andere landen. Het gevolg hiervan is dat Famag overeenkomsten heeft gesloten met bedrijven in landen als Zuid-Afrika.


Voorbeelden van Novo-packs voor aardappelen voor Poolse en IsraŽlische markt.


Famag heeft een aantal verschillende verpakkingsoplossingen. "Een populair product is de gelamineerde film, die wordt verstevigd door gaas aan de binnenkant. Hiervoor worden producten beschermd tegen de geuren van producten die ernaast liggen. De verpakking is echter ook geperforeerd, zodat er lucht bij kan komen. We printen direct op de film, die erg populair is. Dit soort verpakking is in de koelvakken van bijna elke supermarkt te vinden," aldus Grzegorz.

Novo-packs komen in veel verschillende vormen en maten. Dat geeft als voordeel dat de Novo-Pack compatibel is met de meeste verpakkingsmachines die nu op de markt te vinden zijn.


Folie-labels voor groenten en fruit.

Een andere trend van de afgelopen jaren in Europa is trayloze folieverpakking. De folie is in deze vorm van verpakking iets dikker. Doordat er geen trays worden gebruikt, wordt er geld bespaard. Bovendien wordt er hierdoor minder materiaal gebruikt, wat beter is voor het milieu."Als ik meer wil leren over trends in Europa en meer te weten wil komen over wat nu in opmars is, kijk ik altijd naar de Scandinavische markt. Scandinavische landen zijn echt de trendsetters voor de rest van Europa. We hebben bijvoorbeeld gemerkt dat verpakking in ScandinaviŽ beter ontwikkeld en eleganter is. Ik denk dat dit komt omdat dit kleine landen zijn. De klanten willen dan producten van meer kwaliteit en de verpakking speelt daarbij een grote rol," zegt Grzegorz.

"Steeds meer klanten neigen naar moderne verpakking, die echter nostalgisch aanvoelen. Een voorbeeld hiervan is folieprints van houten. Ook is er nog steeds een trend voor kleinere verpakking aan de gang. Ik denk dat de maten steeds kleiner worden. De tray zal verdwijnen en folie wordt de meest gebruikte oplossing voor verpakkingen.

Voor meer informatie:
Grzegorz Karaś
FAMAG
Phone: +48 65 573 11 64
Fax: +48 65 573 11 64
Email: export@famag.pl
www.famag.pl

Publicatiedatum: 24-2-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2018 Tomaten verpakt in olifantsgras liggen in de winkel
22-5-2018 Nieuwe dadelverpakkingen
22-5-2018 Polypropyleen kratten hebben voorkeur bij AGF-transport
22-5-2018 Proseal winnaar van Queen award
18-5-2018 Composteerbare verpakkingen voor retail en horeca
15-5-2018 Verpakkingsfabrikant over het gebruik van afval- en recyclingmaterialen
14-5-2018 Alleen nog plastic om komkommers
8-5-2018 Verpakking Tommies Mini Toppers van 100% gerecycled materiaal
7-5-2018 Boeregoed maakt statement met verpakking van olifantsgras
3-5-2018 Zachtfruit Plus in nieuwe verpakking
3-5-2018 Unieke krat biedt toeleveringsketen veel voordelen
2-5-2018 Netto Marken-Discount gebruikt laser label voor BioBio-komkommers
26-4-2018 Multinationals pakken plastic afvalberg aan
20-4-2018 60% minder CO2-uitstoot door herbruikbare containers
18-4-2018 Talloze foto's van onzinnige plastic verpakkingen
12-4-2018 "Uiteindelijk wil je dat je product in perfecte staat aankomt bij de klant"
5-4-2018 NASA stuurt MAP-verpakkingen met AGF de ruimte in
3-4-2018 Stijgende houtprijzen: einde lijkt nog niet in zicht
28-3-2018 "2018 wordt het jaar van de landelijke doorbraak"
28-3-2018 Alle Lidl-verpakkingen 100% recyclebaar voor 2025