Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
iets meer aardappelen en tomaten

Indiase overheid verwacht daling uienproductie

De overheid van India raamt dat de uienexport dit jaar met 5,8% gaat dalen naar 19,7 mln ton tegenover 20,9 mln ton vorig jaar. De prognose is echter ook dat de aardappelen- en tomatenproductie licht gaat stijgen. 

De aardappelproductie zal naar verwachting 43,9 mln ton bereiken tegenover de 43,4 mln ton van vorig jaar. De tomatenproductie zal waarschijnlijk 18,9 mln ton bedragen ten opzichte van 18,3 mln ton vorig jaar. 

De totale groentenproductie zal in 2016-17 naar prognose lager zijn met 168,6 mln ton ten opzichte van 169 mln ton vorig jaar. De totale fruitexport zal waarschijnlijk 91,7 mln ton bereiken, terwijl de export vorig jaar 90,2 mln ton bedroeg. 

De totale productie van de tuinbouwsector van India zal waarschijnlijk iets hoger zijn dan vorig jaar. De verwachting voor dit jaar is dat het 287,3 mln ton gaat bereiken, terwijl dat vorig jaar 286,1 mln ton was. 
Publicatiedatum: