Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Automatisch pallets omsnoeren

Steenks Service, leverancier van nieuwe en gebruikte machines, heeft onlangs een nieuwe omsnoeringsmachine geïnstalleerd bij Top Onions in 's-Gravenpolder. Er is gekozen voor de Reisopack 2903. Deze machine is een omsnoeringsapparaat voor het horizontaal en automatisch omsnoeren van pallets, dozen, vaten, zakken en kisten. "Een gestapelde pallet komt onder de machine te staan waarna het proces gestart wordt", legt Sander Zuidgeest van Steenks uit in de uienspecial van Primeur die dit weekend verschijnt. "Er zijn verschillende programma's mogelijk voor het instellen van de hoeveelheid banden en de hoogtes ervan. Ook de omsnoeringsbandspanning is mechanisch instelbaar." Het eenvoudig te bedienen apparaat levert volgens hem veel tijdwinst op bij het omsnoeren van de pallets.



Dit wordt bevestigd door Benny Murre van Top Onions. Bij het bedrijf dat uien teelt, verwerkt en exporteert, worden de uien verpakt in zakken, kratten en dozen. "Hiervoor werd het omsnoeren met de hand gedaan. Met de komst van een nieuwe palletiseermachine konden we eigenlijk niet buiten een nieuwe omsnoeringsmachine", laat hij weten. "Het omsnoeren gaat niet alleen vele malen sneller maar zorgt er ook voor dat we kunnen vertrouwen op een stabiel product tijdens het transport." De gemiddelde capaciteit van de machine ligt rond de 60 pallets per uur. Reisopack 2903 kan zowel standalone als in een verwerkingslijn geplaatst worden.

info@steenks-service.nl