Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschillende kleuren aanvoerbanden vereist

Burg Machinefabriek ontwerpt en fabriceert machines voor het gehele productieproces sorteren en verpakken van AGF. Vrij recent werd bij uienexporteur JWK Wiskerke Onions een update van de complete verpakkingslijnen uitgevoerd, bestaande uit de aanvoer van het gesorteerde product richting de wegers en tevens de afvoer van het verpakte product over de checkwegers naar de palletiseermachines. Wiskerke levert hoofdzakelijk gele uien, rode uien, sjalotten en knoflook maar ook witte uien, roze uien en biologische uien behoren tot het assortiment. De uien worden bij Wiskerke gesorteerd op interne kwaliteit, omvang en kleur en vervolgens verpakt in netten van 500 gram tot zakken van 25 kilo.


Bob Salm, hoofd technische dienst bij JWK Wiskerke Onions en Leo Verschuure, projectleider bij Burg Machinefabriek.

"Het zijn met name de aanvoerbanden geweest die aan vervanging toe waren. De strengere eisen op gebied van voedselveiligheid vragen eveneens om vernieuwing. Zo is het verplicht om met verschillende kleuren banden te werken zodat aangetoond kan worden welk product over de lijn gaat", aldus Chayenne Wiskerke. "Burg heeft bij ons de aanvoerlijnen vernieuwd en aangelegd. Zij kennen het hele productieproces en denken goed mee. Het bedrijf is ook van alle markten thuis, zowel in machines als techniek. Het is voor ons gewoon een hele fijne partij om mee samen te werken. We kunnen met de vernieuwing weer jaren vooruit."

avanburg@burg-machinefabriek.nl

Bron: AGF Primeur
Publicatiedatum: