Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Automatische palletlabel-applicatie zonder plakken

In een logistieke keten is een goed palletlabel onmisbaar. De juiste gegevens moeten goed leesbaar, waaronder machine leesbaar, worden aangebracht op het pallet. Over de gegevens op en standaarden van een palletlabel is al veel geschreven, maar minstens zo belangrijk is dat het palletlabel betrouwbaar en kostenefficiënt wordt geprint en aangebracht.

Bij een palletlabel wordt snel gedacht aan een zelfklevende sticker. Toch is dat in veel gevallen niet de meest optimale oplossing of is het zelfs onmogelijk omdat er vanwege het product of de omstandigheden niet gekleefd kan worden.
Symach biedt als oplossing een wikkelaar met geïntegreerde printer en label applicator zonder plakken.Er zijn 7 redenen om te kiezen voor deze geïntegreerde palletlabel applicatie zonder plakken:
1.    Geen risico loslatende labels
2.    Bespaar op verbruiksartikelen
3.    Automatisch genereren en aanbrengen palletlabel
4.    Geen tijdsverlies
5.    Eén oplossing voor meerdere palletformaten
6.    Elimineer fouten
7.    Werkt ook waar stickers niet kunnen of mogen

Symach wikkelaar met geïntegreerde printer en palletlabel applicator
De pallet wikkelaar met draaiarm van Symach kan nu worden uitgebreid met een enkele of dubbele printer en palletlabel applicator. Deze oplossing is ontwikkeld om geïntegreerd met de wikkelaar de pallet-data te verwerken, te printen en om met een geautomatiseerde arm de label uit de printer te nemen en op het pallet aan te brengen. Met een dubbele applicatie is het zelfs mogelijk om zonder tijdsverlies aan 4 zijden een palletlabel aan te brengen, waardoor 40 pallets per uur kunnen worden gewikkeld en voorzien van 4 labels.

De gegevens zijn geïntegreerd met de palletizer-lijn van Symach. Een recipe wordt ingesteld of geselecteerd op de palletizer waarbij manueel een batchcode kan worden toegevoegd.De data voor het label volgt het pallet gedurende het volledige proces, al vanaf het opvragen van een leeg pallet uit het palletmagazijn. Elk station dat gepasseerd wordt geeft de pallet-informatie door aan het volgende station en uiteindelijk naar de PC om automatisch een palletlabel te genereren. Hierdoor is het ook mogelijk om met meerdere palletizers via één wikkelaar met automatische palletlabel applicatie te werken. Het is zelfs mogelijk de volledige lijn te koppelen met het ERP pakket, waardoor manueel invoeren en fouten vermeden worden en data uit het ERP pakket toegevoegd kan worden, zoals taalversies, leveradressen en het aantal pallets in een zending. Ook kan data klaargezet worden voor het ERP pakket voor rapportdoeleinden.

Geen loslatende labels
Labels met loslatende hoekjes maken geen goede indruk en beschadigen makkelijk waardoor essentiële informatie niet meer goed leesbaar is. Erger nog is wanneer de labels volledig loslaten. Het ontbreken of niet goed leesbaar zijn van een palletlabel zorgt voor veel frustratie en extra werk. De A4 labels die meegewikkeld zijn, blijven goed bevestigd en leesbaar.

Bespaar op verbruiksartikelen
Zelfklevende labels zijn duur en je bent gebonden aan een bepaald type rol of vel waardoor de keuze beperkt is. En een labelprinter werkt over het algemeen met een duur printerlint. De Symach oplossing maakt gewoon gebruik van A4-printpapier en toner, waardoor aanzienlijk kan worden bespaard op verbruiksartikelen.
Automatisch genereren en aanbrengen palletlabel
De data voor het label volgt het pallet gedurende het volledige proces en gaat uiteindelijk naar de PC om automatisch een palletlabel te genereren. Met een geautomatiseerde arm wordt het label uit de printer genomen en tussen het net geplaatst. Het palletlabel van de Symach oplossing is data-driven in plaats van layout-driven. Een data-driven label biedt een grote mate van flexibiliteit als voordeel. Hierdoor kan eenvoudige tegemoet gekomen worden aan zaken als uiteenlopende klantvragen, behoefte aan uitgebreide informatie en lokale wet- en regelgeving.

Geen tijdsverlies
Losse labelprint-applicaties en ook het handmatig aanbrengen van labels kosten tijd en arbeidskracht in het productieproces. Door de volledig geautomatiseerde en geïntegreerde oplossing blijven arbeidskosten en doorlooptijd onder controle.

Eén oplossing voor meerdere palletformaten
De Symach-applicatie is niet beperkt tot één palletformaat, maar kan zonder omstellen wisselen tussen alle gangbare formaten.Elimineer fouten
Foutieve informatie werkt zeer verstorend voor het logistieke systeem. En elke handmatige invoer is, naast de tijd die het vraagt, een kans op fouten. Door de integratie in het systeem wordt data meegestuurd met het pallet en is er geen noodzaak voor handmatige gegevensinvoer. Ook kan de SYMACH palletiseer-lijn gegevens gebruiken uit het ERP pakket. Deze optie maakt het niet alleen mogelijk gegevens uit het ERP systeem, zoals taalversies, een leveradres en product- en batchcodes toe te voegen aan een label, maar ook om dat te doen zonder risico op fouten.

Werkt ook waar stickers niet kunnen of mogen
Er zijn diverse producten en omstandigheden waarbij het onmogelijk is om te werken met zelfklevende palletlabels. Op pallets met producten zoals uien- en aardappelzakken, die gewikkeld worden met net, kunnen labels niet goed geplakt worden. Ook in stoffige, vochtige of koude omgevingen zijn zelfklevende labels geen eenvoudige oplossing. Doordat de Symach palletlabel applicatie de labels niet plakt, maar mee wikkelt rond het pallet kan zelfs met lastige ondergronden of onder moeilijke omstandigheden een palletlabel worden aangebracht.
De Symach wrapper met nieuwe geïntegreerde palletlabel applicatie zorgt voor een geautomatiseerde flexibele oplossing met een hoge kwaliteit palletlabels zonder tijdsverlies. De eerste dubbele applicatie voor palletlabels aan 4 zijden is recent geïnstalleerd bij de klant.

Voor meer informatie:
Jan-Pieter Grootendorst
Symach
Gerard Philipsweg 8                           
4538 DA  Terneuzen                          
The Netherlands       
t. +31 (0)115 685 625                         
www.symach.nlPublicatiedatum: 7-3-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-11-2017 Populariteit topseal groeit
13-11-2017 Coop lanceert herbruikbare tas voor groenten en fruit
7-11-2017 Eerste Diamond walnoten in dop gearriveerd
6-11-2017 "Vooral in Scandinavië zijn de blauwe bessen in emmertjes enorm populair"
3-11-2017 Weegmachine speciaal voor kleinfruit
3-11-2017 Mediane specialiseert zich verder in agro-verpakkingen
1-11-2017 Waitrose test nieuwe verpakking voor biologische tomaten
31-10-2017 Combinatie Kwik Link Binder en semiautomatische Kwik Lok machine
30-10-2017 “Bij verpakken gaat het om de inhoud én om communicatie”
30-10-2017 "Verpakkingen nemen fruitsap op als een spons"
27-10-2017 Fustdiefstal bij supermarkt in Nieuwkoop
27-10-2017 LBP breidt uit met nieuwe verpakkingslijn en topsealmachine
26-10-2017 REWE test alternatieven voor plastic zakken
26-10-2017 BluePrint Automation lanceert RGP gravity case packer
26-10-2017 Documentaire: verpakkingen die de houdbaarheid verse producten rekken
26-10-2017 Nieuwe tomatenverpakking voorkomt troep bij transport
25-10-2017 Fruit in shakers of punnets opvallende trend Fruit Attraction
24-10-2017 Eco Pack onthult nieuwe AGF-verpakkingen
24-10-2017 "De QR-code op verpakkingen zijn nog lang niet op hun hoogtepunt"
23-10-2017 StePac lanceert nieuwe verpakkingslijn "Xgo"