Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw dataplaform haven Antwerpen deelt gegevens uit logistieke keten

"Een digitaal logistiek succesverhaal maken met NxtPort"

Tholen - Eind januari introduceerde de Antwerpse havengemeenschap het digitale platform NxtPort. "Dit zal fungeren als een soort 'virtuele opslagplaats' van gegevens die afkomstig zijn van de maritieme supply chain. NxtPort is gericht op het verbeteren van de efficiŽntie van de containeroverslag in de haven van Antwerpen. Op dit moment hebben alle bedrijven die actief zijn in en rondom de haven hun eigen IT-platforms, maar deze beschikken nog niet over interconnectiviteit of samenhangende interactie. Dit zorgt voor tijdsverlies, dubbel werk en extra kosten", vertelt Steve Alaerts van foodcareplus. "Wij vonden dat het tijd om alle mogelijke data uit de hele logistieke keten te verzamelen."Perishables

Hij vervolgt: "Zo weet een stuwadoor bijvoorbeeld niet met welk transportmiddel de container verder wordt vervoerd na aankomst bij zijn terminal. NxtPort wil die informatie beschikbaar verzamelen en verstrekken. De stuwadoor kan dan de containers op de juiste plaats of volgorde zetten, zodat die door het juiste vervoersmiddel kunnen worden opgehaald. Dit is zeer efficiŽnt, omdat men geen tijd meer verliest om containers meerdere keren te verschuiven. Als alle belangrijke informatie wordt verstrekt, kunnen de containers hun eindbestemming op een snellere manier bereiken. Aangezien we actief zijn in de perishables is dit nieuwe systeem een uitkomst. De hoogst mogelijke transparantie en informatie-uitwisseling is zeer wenselijk bij producten die zo snel mogelijk bij de consument moeten zijn."

Lite Traxx

Steve geeft aan dat ze tijdens hun activiteiten als serviceprovider al een groot deel van de gegevens verzamelen. "Wij zijn bereid om deze informatie te delen met andere belanghebbenden binnen de supply chain. Hierbij maken we gebruik van ons eigen Lite Traxx hulpmiddel, die verschillende zaken bewaakt zoals de positie, temperatuur en licht in de container. Als we in staat zijn om deze informatie te delen met officiŽle instanties zoals het FAVV en Douane, creŽren we nieuwe kansen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld inspecties uitvoeren waarbij ze meer achtergrondinformatie hebben van de condities tijdens het transport van de producten. Op grond van de gegevens die ze ontvangen kunnen dat soort instanties betere beslissingen maken en efficiŽnter werken. Snelle inspecties zullen resulteren in een snellere levering van een container." Het platform is momenteel nog niet werkzaam. "Alles wat betreft 'regels' is uitgewerkt: uiteindelijk wordt er data gedeeld van veel verschillende partijen die hier uiteraard bescherming willen. Men is nu aan het werven om de ontwikkelingsteams samen te stellen." 

"Dit nieuwe initiatief geeft de haven van Antwerpen meer aanzien en een mooie kans om een belangrijke Europese 'food gateway' te worden. We kijken uit naar het moment dat NxtPort daadwerkelijk zal worden geÔmplementeerd. Het is een belangrijk onderdeel van de digitale maritieme logistiek. Dit project kan van de Antwerpse haven de wereldwijde referentie maken als intelligente en technologisch geavanceerde haven, ofwel een digitaal logistiek succesverhaal."

Klik hier voor meer informatie over NxtPort

Voor meer informatie:
Steve Alaerts
foodcareplus
Office Sneeuwbeslaan 14
2610 Wilrijk (Belgium)
Phone +32-3-2429154
Fax +32-3-2481167
s.alaerts@foodcareplus.com
www.foodcareplus.com

Publicatiedatum: 24-3-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 Haven Rotterdam start fieldlab voor blockchain technologie
22-9-2017 30 nachten hinder op Antwerpse ring richting Gent
22-9-2017 17e hulpgoederentransport vanuit Hedel naar Oost-Europa.
20-9-2017 Frankrijk: Protestacties wegvervoer op 21 en 25 september
20-9-2017 Prinsjesdag 2017: Dit gaat er veranderen
19-9-2017 40% gecontroleerde vrachtwagens in overtreding tijdens Benelux-controle
18-9-2017 Swazilands eerste rechtstreekse verscheping van container met avocado's naar GB geslaagd
15-9-2017 Volkswagen Group maakt vanaf 2030 van elke auto elektrisch model
15-9-2017 Uien, perziken, druiven en sinaasappel over de A16
15-9-2017 Verladers betalen verhoging cao-loon chauffeurs
14-9-2017 Duitsland past regels winterbanden vrachtverkeer aan
14-9-2017 Brand in vrachtwagen bij DC Lidl
14-9-2017 TLN: Grote groei in transportsector zorgt voor tekort aan arbeidskrachten
14-9-2017 Zes vluchtelingen verstopt in vrachtwagen vol snijbonen
13-9-2017 Kuehne + Nagel breidt capaciteit uit in Geel
12-9-2017 Haven Duinkerke wil Peruaans fruit van Rotterdam afpakken
12-9-2017 Zes op tien automobilisten kan auto op parkeerplaats niet meer vinden
11-9-2017 Nieuwe strengere eisen voor winterbanden in Duitsland
11-9-2017 Mark van Mierlo nieuwe eigenaar A. Kanters Internationaal Transport
8-9-2017 "Snelweg dreunt 2 keer zo hard als 30 jaar geleden"