Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




ECHA: glyfosaat niet kankerverwekkend

Het comité voor risico-onderzoek van de Europese autoriteit voor chemische stoffen ECHA stelt dat de huidige classificatie van de stof glyfosaat onveranderd kan blijven. De stof kan serieuze schade aan de ogen veroorzaken en is giftig voor het waterleven, waarbij de effecten langdurig kunnen zijn. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat glyfosaat ook als kankerverwekkend bestempeld moet worden, of als een mutagene stof of een stof met een toxische invloed op de vruchtbaarheid.

Het comité van de ECHA heeft de risico's van glyfosaat beoordeeld aan de hand van de criteria van de Europese regelgeving voor classificatie, etikettering en het verpakken van stoffen. Daarbij hebben de experts uitgebreide wetenschappelijk verkregen data gebruikt. De beoordeling zal nog een standaard check ondergaan alvorens deze naar de Europese Commissie wordt gezonden. Op dat moment zal de beoordeling ook op de website van de ECHA worden gepubliceerd. De beoordeling van glyfosaat door de ECHA speelt een rol wanneer de Europese Commissie en de lidstaten van de Europese Unie later dit jaar een besluit nemen over het verlengen van de toelating voor glyfosaat.

Bron: ECHA

Publicatiedatum: 17-3-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-6-2017 "Wereldwijde vraag naar voedsel 50% hoger in 2030"
23-6-2017 Technologie en romantiek in de groenten
23-6-2017 Kersen helpen tegen spierpijn
22-6-2017 Meer groenten en fruit eten dan ADH zinvol?
22-6-2017 Waarom je broccoli beter kunt bereiden in de magnetron
21-6-2017 "AGF-sector heeft groeikansen bij flexitariërs"
21-6-2017 "Voeding als integraal onderdeel behandelplan arts zien"
21-6-2017 Subsidie op groenten en fruit 5 keer zo effectief dan frisdrankbelasting
20-6-2017 SELF: Een initiatief voor het invoeren van voeding en leefstijl in de artsenopleiding
20-6-2017 Magnetron behoudt voedingswaarden beter dan koken
19-6-2017 Smoothies even gezond als vers fruit?
19-6-2017 Chronische ziekten behandelen met voeding
14-6-2017 10% Subsidie op AGF kan 150.000 Amerikanen leven sparen
13-6-2017 Groenten- en fruitconsumptie kinderen centraal tijdens London Produce Show
13-6-2017 "Mogelijkheden voor fastfood in AGF"
9-6-2017 Teentje knoflook 'desinfecteert' het lichaam
7-6-2017 Nieuw: Schijf van Vijf-advies in online eetdagboek 'de Eetmeter'
29-5-2017 Gratis fruit bij ABN Amro voor personeel verleden tijd
29-5-2017 Snackkomkommers tijdens Puttense vierdaagse
24-5-2017 Nederlandse consument verspilt jaarlijks 3,2 kg AGF