Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




ECHA: glyfosaat niet kankerverwekkend

Het comité voor risico-onderzoek van de Europese autoriteit voor chemische stoffen ECHA stelt dat de huidige classificatie van de stof glyfosaat onveranderd kan blijven. De stof kan serieuze schade aan de ogen veroorzaken en is giftig voor het waterleven, waarbij de effecten langdurig kunnen zijn. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat glyfosaat ook als kankerverwekkend bestempeld moet worden, of als een mutagene stof of een stof met een toxische invloed op de vruchtbaarheid.

Het comité van de ECHA heeft de risico's van glyfosaat beoordeeld aan de hand van de criteria van de Europese regelgeving voor classificatie, etikettering en het verpakken van stoffen. Daarbij hebben de experts uitgebreide wetenschappelijk verkregen data gebruikt. De beoordeling zal nog een standaard check ondergaan alvorens deze naar de Europese Commissie wordt gezonden. Op dat moment zal de beoordeling ook op de website van de ECHA worden gepubliceerd. De beoordeling van glyfosaat door de ECHA speelt een rol wanneer de Europese Commissie en de lidstaten van de Europese Unie later dit jaar een besluit nemen over het verlengen van de toelating voor glyfosaat.

Bron: ECHA

Publicatiedatum: 17-3-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-2-2018 De gezonde eigenschappen van peren onderzocht
15-2-2018 Cranberry's kunnen tandbederf voorkomen
15-2-2018 Gezondheidstrend bereikt Britse supermarkten
15-2-2018 Wat zijn de meest effectieve fruitsoorten?
13-2-2018 Eten van druiven zou depressie kunnen voorkomen
7-2-2018 Management rond allergenen moet beter
7-2-2018 Gezond eten kan brein helpen herstellen na beroerte
7-2-2018 Onderzoek naar relatie voedsel en Alzheimer
7-2-2018 Duitsland heeft 7 voedingstypes
7-2-2018 Beleven van voedsel centraal bij Smaaklessenprogramma voor basisscholen
6-2-2018 Herrie op de beurs: Herman den Blijker kookt met tomaten
6-2-2018 Challenge moet groentenconsumptie verhogen
6-2-2018 Vervangen van pillen voor paprika's
5-2-2018 VS: Groentenpromotie Sesamstraat verlengd tot 2021
5-2-2018 "Houd je brein gezond met bessen, noten en bladgroenten"
5-2-2018 Veganisme blijft populair in het VK, ook na Veganuary
5-2-2018 Hoe gezond is boerenkool?
2-2-2018 Zes gezondheidsvoordelen van blauwe bessen
2-2-2018 "Geredde" versproducten krijgen tweede kans
2-2-2018 Fijnsnijden van groenten vergroot hoeveelheid voedingsstoffen