Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Douane erkent vertraging, maar normale aantal scans uitgevoerd

Tholen - Een storing in de stroomvoorziening voor de Douane op de Maasvlakte was de oorzaak van de vertragingen afgelopen dinsdag bij de scans in de haven. Volgens de Douane is de situatie stabiel en is de vertraging tijdig weg gewerkt. "Als transporteurs te maken hebben gekregen met vertragingen, is dat natuurlijk vervelend en daar bieden we onze verontschuldigingen voor aan," vertelt Adriaan Ros, persvoorlichter van de Douane.

Onder andere fruitimporteur Martijn van Gaal van C. Gottmann kreeg te maken met de gevolgen van de stroomstoring. Hij vertelde dat de vertraging van zijn containers veroorzaakt werd door, kort samengevat: "Geen plek, scan kapot, stroomstoring, werkoverleg, sleutel kwijt.""Er wordt een nieuwe stroomvoorziening gerealiseerd bij de nieuwe Rijksinspectie Terminal. Daardoor werkt de Douane op de Maasvlakte met een noodstroomvoorziening," legt Adriaan uit. "Daar trad een storing op, waardoor het scannen niet mogelijk was." De mobiele scan werd ingezet op de terminal. Bij deze scan, met een eigen stroomvoorziening, werden om 11.30 uur de eerste containers gescand. "We begrijpen dat het vervelend is voor transporteurs als ze door de stroomstoring vertraging hebben opgelopen. Dinsdag is er doorlopend gescand met de mobiele scan," vervolgt de woordvoerder. Tegen het einde van de middag was de wachtrij voor de scan zo goed als opgelost.

's Avonds ging het weer mis. Opnieuw stroomuitval op de Maasvlakte, waardoor de terminal in het donker gehuld werd. "In het donker is men gestopt met scannen en overige werkzaamheden zijn, voor zover mogelijk, verplaatst naar de Reeweg." Het werkoverleg dat volgens importeur Martijn op dinsdagmiddag een extra vertraging opleverde is er wel geweest, maar de Douane benadrukt dat er "doorlopend gescand" is. De noodstroomvoorziening, die nodig is vanwege de nieuwe stroomvoorziening die wordt aangelegd, is inmiddels stabiel.

De Douane wil de informatievoorziening en communicatie verbeteren. Daarom kunnen importeurs op internet zien of scans beschikbaar zijn en wanneer er werkzaamheden gepland zijn. "We maken melding op www.douane.nl van werkzaamheden. Zo zie je bijvoorbeeld dat er zaterdag geen stroom is op de Maasvlakte," vertelt Adriaan. Daarnaast is er de site www.nhdouane.nl waarop aangevers kunnen zien of scans beschikbaar zijn en of er onderhoudsmomenten zijn. "Daarmee hopen we de communicatie te verbeteren en klachten te voorkomen."

Martijn van Gaal liep op de woensdag tegen een nieuw probleem op dat vertraging veroorzaakte. "De douane is de sleutel kwijt van het scanapparaat en dus kan er weer niet gescand worden.  U hoort het goed: de douane is de sleutel kwijt," zo zei hij in het artikel.

"Het lijkt wel een soort Murphy's Law wat dan optreedt," reageert Adriaan. "Maar dat hebben we snel opgelost. Natuurlijk is er wel wat verstoring geweest, maar we hebben dinsdag en woensdag de normale hoeveelheid scans kunnen doen." 

Publicatiedatum: 17-3-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2017 TLN: let op illegale immigranten in het voertuig
17-8-2017 Aanhanger met sla gekanteld
16-8-2017 Tekort dreigt voor douanespecialisten
16-8-2017 iShare-project versimpelt delen datagegevens logistieke sector
15-8-2017 CEO Maersk verwacht verdere colsolidatie containervaart
15-8-2017 Vertragingen haven Antwerpen door vastlopen containerschip
14-8-2017 Zo zag de 'Truck van de Toekomst' in 1980 eruit
14-8-2017 Bankroet Hanjin raakt terminalbedrijf ECT
14-8-2017 Politie vindt 6 illegalen in vrachtwagen met meloenen
11-8-2017 ABN Amro: omzetgroei in gehele transportbranche
11-8-2017 Kleine Nederlandse havenplaatsen bezorgd over toename vluchtelingen
11-8-2017 C sence gaat reefer-containerschepen Seatrade bewaken
11-8-2017 Heftruckfabrikant Linde komt met nieuwe Lithium-ion technologie
11-8-2017 Europees rijverbod tijdens Maria Hemelvaart
10-8-2017 Elektrisch schokje moet bijna slapende bestuurder wakker houden
10-8-2017 Nieuwe toekomst voor terrein Home Terminal
10-8-2017 Overleg over congestieproblematiek Rotterdamse haven
9-8-2017 Transport in cijfers: 6,5 miljoen trucks in Europa
9-8-2017 Aanhouding Roemeense vrachtwagenplunderaars
8-8-2017 Voor het eerst fruit per binnenvaartschip naar Brussel