Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Douane erkent vertraging, maar normale aantal scans uitgevoerd

Tholen - Een storing in de stroomvoorziening voor de Douane op de Maasvlakte was de oorzaak van de vertragingen afgelopen dinsdag bij de scans in de haven. Volgens de Douane is de situatie stabiel en is de vertraging tijdig weg gewerkt. "Als transporteurs te maken hebben gekregen met vertragingen, is dat natuurlijk vervelend en daar bieden we onze verontschuldigingen voor aan," vertelt Adriaan Ros, persvoorlichter van de Douane.

Onder andere fruitimporteur Martijn van Gaal van C. Gottmann kreeg te maken met de gevolgen van de stroomstoring. Hij vertelde dat de vertraging van zijn containers veroorzaakt werd door, kort samengevat: "Geen plek, scan kapot, stroomstoring, werkoverleg, sleutel kwijt.""Er wordt een nieuwe stroomvoorziening gerealiseerd bij de nieuwe Rijksinspectie Terminal. Daardoor werkt de Douane op de Maasvlakte met een noodstroomvoorziening," legt Adriaan uit. "Daar trad een storing op, waardoor het scannen niet mogelijk was." De mobiele scan werd ingezet op de terminal. Bij deze scan, met een eigen stroomvoorziening, werden om 11.30 uur de eerste containers gescand. "We begrijpen dat het vervelend is voor transporteurs als ze door de stroomstoring vertraging hebben opgelopen. Dinsdag is er doorlopend gescand met de mobiele scan," vervolgt de woordvoerder. Tegen het einde van de middag was de wachtrij voor de scan zo goed als opgelost.

's Avonds ging het weer mis. Opnieuw stroomuitval op de Maasvlakte, waardoor de terminal in het donker gehuld werd. "In het donker is men gestopt met scannen en overige werkzaamheden zijn, voor zover mogelijk, verplaatst naar de Reeweg." Het werkoverleg dat volgens importeur Martijn op dinsdagmiddag een extra vertraging opleverde is er wel geweest, maar de Douane benadrukt dat er "doorlopend gescand" is. De noodstroomvoorziening, die nodig is vanwege de nieuwe stroomvoorziening die wordt aangelegd, is inmiddels stabiel.

De Douane wil de informatievoorziening en communicatie verbeteren. Daarom kunnen importeurs op internet zien of scans beschikbaar zijn en wanneer er werkzaamheden gepland zijn. "We maken melding op www.douane.nl van werkzaamheden. Zo zie je bijvoorbeeld dat er zaterdag geen stroom is op de Maasvlakte," vertelt Adriaan. Daarnaast is er de site www.nhdouane.nl waarop aangevers kunnen zien of scans beschikbaar zijn en of er onderhoudsmomenten zijn. "Daarmee hopen we de communicatie te verbeteren en klachten te voorkomen."

Martijn van Gaal liep op de woensdag tegen een nieuw probleem op dat vertraging veroorzaakte. "De douane is de sleutel kwijt van het scanapparaat en dus kan er weer niet gescand worden.  U hoort het goed: de douane is de sleutel kwijt," zo zei hij in het artikel.

"Het lijkt wel een soort Murphy's Law wat dan optreedt," reageert Adriaan. "Maar dat hebben we snel opgelost. Natuurlijk is er wel wat verstoring geweest, maar we hebben dinsdag en woensdag de normale hoeveelheid scans kunnen doen." 

Publicatiedatum: 17-3-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-10-2017 Hamburg is de belangrijkste haven voor Tsjechië
19-10-2017 "Deze containerhandler tilt makkelijk twee containers tot 11 ton"
19-10-2017 "Handwerk in logistieke sector is op deze manier verleden tijd"
17-10-2017 "Overslag binnenvaart steeg in 2016 met 5%"
16-10-2017 Nieuwe orderverzameltrucks: hogere efficiency en minder belastend
13-10-2017 Vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen aan de Handelsweg
13-10-2017 United Airlines vervoert 54% meer kersen
13-10-2017 SEA-invest overweegt fruitterminal in India
13-10-2017 ANWB: "Vrijdag drukke avondspits door start herfstvakantie"
13-10-2017 Antwerpse haven en transportsector gaan strijd met plastic aan
13-10-2017 Nordfrost en STEF vormen Europees partnerschap
12-10-2017 Gebrüder Weiss: nieuwe vestiging in München
11-10-2017 Koelwagons denderen van Valencia naar Rotterdam
11-10-2017 TLN: "Kilometerheffing voor vrachtauto’s is onverteerbaar"
11-10-2017 Celstraffen voor drugssmokkel tussen bananen
10-10-2017 Stakingen raken Frankrijk en België
10-10-2017 Oostende krijgt weer ferry voor vrachtwagens naar Groot-Brittannië
9-10-2017 Haven Duinkerken - slachtoffer van orkanen Irma en Maria
9-10-2017 Spanje: bescherming voor vrachtwagens die door Catalonië rijden
9-10-2017 Dijksma: Vrachtvluchten belangrijk, geen extra slots