Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Douane erkent vertraging, maar normale aantal scans uitgevoerd

Tholen - Een storing in de stroomvoorziening voor de Douane op de Maasvlakte was de oorzaak van de vertragingen afgelopen dinsdag bij de scans in de haven. Volgens de Douane is de situatie stabiel en is de vertraging tijdig weg gewerkt. "Als transporteurs te maken hebben gekregen met vertragingen, is dat natuurlijk vervelend en daar bieden we onze verontschuldigingen voor aan," vertelt Adriaan Ros, persvoorlichter van de Douane.

Onder andere fruitimporteur Martijn van Gaal van C. Gottmann kreeg te maken met de gevolgen van de stroomstoring. Hij vertelde dat de vertraging van zijn containers veroorzaakt werd door, kort samengevat: "Geen plek, scan kapot, stroomstoring, werkoverleg, sleutel kwijt.""Er wordt een nieuwe stroomvoorziening gerealiseerd bij de nieuwe Rijksinspectie Terminal. Daardoor werkt de Douane op de Maasvlakte met een noodstroomvoorziening," legt Adriaan uit. "Daar trad een storing op, waardoor het scannen niet mogelijk was." De mobiele scan werd ingezet op de terminal. Bij deze scan, met een eigen stroomvoorziening, werden om 11.30 uur de eerste containers gescand. "We begrijpen dat het vervelend is voor transporteurs als ze door de stroomstoring vertraging hebben opgelopen. Dinsdag is er doorlopend gescand met de mobiele scan," vervolgt de woordvoerder. Tegen het einde van de middag was de wachtrij voor de scan zo goed als opgelost.

's Avonds ging het weer mis. Opnieuw stroomuitval op de Maasvlakte, waardoor de terminal in het donker gehuld werd. "In het donker is men gestopt met scannen en overige werkzaamheden zijn, voor zover mogelijk, verplaatst naar de Reeweg." Het werkoverleg dat volgens importeur Martijn op dinsdagmiddag een extra vertraging opleverde is er wel geweest, maar de Douane benadrukt dat er "doorlopend gescand" is. De noodstroomvoorziening, die nodig is vanwege de nieuwe stroomvoorziening die wordt aangelegd, is inmiddels stabiel.

De Douane wil de informatievoorziening en communicatie verbeteren. Daarom kunnen importeurs op internet zien of scans beschikbaar zijn en wanneer er werkzaamheden gepland zijn. "We maken melding op www.douane.nl van werkzaamheden. Zo zie je bijvoorbeeld dat er zaterdag geen stroom is op de Maasvlakte," vertelt Adriaan. Daarnaast is er de site www.nhdouane.nl waarop aangevers kunnen zien of scans beschikbaar zijn en of er onderhoudsmomenten zijn. "Daarmee hopen we de communicatie te verbeteren en klachten te voorkomen."

Martijn van Gaal liep op de woensdag tegen een nieuw probleem op dat vertraging veroorzaakte. "De douane is de sleutel kwijt van het scanapparaat en dus kan er weer niet gescand worden.  U hoort het goed: de douane is de sleutel kwijt," zo zei hij in het artikel.

"Het lijkt wel een soort Murphy's Law wat dan optreedt," reageert Adriaan. "Maar dat hebben we snel opgelost. Natuurlijk is er wel wat verstoring geweest, maar we hebben dinsdag en woensdag de normale hoeveelheid scans kunnen doen." 

Publicatiedatum: 17-3-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-6-2017 Toestand bruggen en tunnels zorgwekkend voor wegtransport
23-6-2017 Vrachtwagen vol groenten in sloot beland
22-6-2017 “In 2020 willen we 10.000 containers per jaar exporteren”
21-6-2017 Maersk start financieringsdienst voor klanten
20-6-2017 Loonkostenontwikkeling beroepsgoederenvervoer per 1 juli 2017
20-6-2017 Gevolgen Brexit: meer papierwerk en formaliteiten
20-6-2017 Douane herbeoordeelt alle AEO certificaten
20-6-2017 Allianties rederijen vormen machtsblokken in logistieke keten
19-6-2017 Vrachtautoparkeerplaats Hazeldonk tijdelijk afgesloten
19-6-2017 “Allianties rederijen haten onzekerheid”
19-6-2017 2W Logistiek verbreedt inzet Carrier koelmachines
16-6-2017 Reders investeren in ro-ro haven Rotterdam
16-6-2017 Job Event voor chauffeurs bij Eetcafé Westgaag in Maasdijk
16-6-2017 Wijziging tarieven kilometerheffing België
16-6-2017 Nieuwe koelopleggers voor C. Vreugdenhil uit Maasdijk
15-6-2017 Vanaf 3500 kg totaalgewicht tachograafplicht voor bestelauto's
15-6-2017 Vijf redenen voor digitale emballage
15-6-2017 Greenyard Logistics USA opent nieuwe koelhuis
15-6-2017 "Met optimale logistiek minder verspilling en meer inkomen"
15-6-2017 "Binnenvaart noodzakelijk alternatief voor wegtransport"