Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

€10 miljoen voor innoverende MKB-bedrijven Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland stelt bijna €10 miljoen subsidie beschikbaar voor innoverende MKB-bedrijven die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals voedselveiligheid, safety & security, en het voorkomen van milieuschade. Met deze subsidie stimuleert de provincie innovaties in het MKB die tot nieuwe producten en diensten leiden en bijdragen aan een duurzame en innovatieve economie voor de regio. Van de €10 miljoen neemt het ministerie van Economische Zaken de helft voor haar rekening.



Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra maakte de nieuwe regeling woensdag 15 maart 2017 bekend tijdens een informatiebijeenkomst voor innovatieve MKB'ers op het provinciehuis. "We stellen dit jaar meer geld beschikbaar voor het innovatief MKB", zegt Bom-Lemstra. "Kennis vermarkten, op zoek gaan naar nieuwe producten en diensten, het verbeteren en verduurzamen van productieprocessen, kruisbestuiving tot stand brengen tussen de verschillende topsectoren: het zijn allemaal zaken die onze economie kunnen vernieuwen."

Aanvragen subsidieregeling
De subsidieregeling onderscheidt 3 typen van aanvragen: een innovatie-adviesproject, een haalbaarheidsproject of een R&D-samenwerkingsproject. Hieronder de verschillende typen:
  • Innovatie-adviesprojecten (met maximaal €10.000 subsidie en maximaal 50% subsidie van de projectkosten) hebben betrekking op een MKB-ondernemer die een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie inschakelt bij de beantwoording van een kennisvraag. De vraag gaat over nieuwe kennis voor vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.
  • Haalbaarheidsproject (met maximaal €25.000 subsidie en maximaal 40% subsidie van de projectkosten) moeten de technische en economische risico's van een voorgenomen innovatieproject in kaart brengen.
  • R&D-samenwerkingsprojecten (klein met maximaal €200.000 subsidie en groot met maximaal €350.000 subsidie waarbij bij beide maximaal 35% van de projectkosten) richten zich op 2 of meer MKB-ondernemingen die samenwerken en gezamenlijk de lasten en het risico dragen. Het project bestaat uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling, of een combinatie hiervan.
De aanvraag voor een innovatie-adviesproject of een haalbaarheidsproject kan worden ingediend vanaf 11 april 2017 09:00 uur tot en met 7 september 2017 17:00 uur. Er is €3 miljoen beschikbaar en het 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'-principe wordt toegepast en mogelijk een loting.

Voor het instrument R&D-samenwerkingsproject kan de aanvraag vanaf 3 juli 2017 09:00 uur tot en met 7 september 2017 17:00 uur worden ingediend. Een externe deskundigencommissie beoordeelt deze aanvragen na 7 september. Er is €6,9 miljoen beschikbaar. MKB-ondernemingen kunnen per jaar maximaal 1 innovatie-adviesproject of 1 haalbaarheidsproject gehonoreerd krijgen. Daarnaast kan een MKB-ondernemer per jaar maximaal 1 R&D-samenwerkingsproject gehonoreerd krijgen. De regionale ontwikkelingsmaatschappij IQ kan MKB-ondernemers ondersteunen bij het nader uitwerken van een R&D-projectvoorstel of het vinden van partners.

Voor meer informatie:
www.pzh.nl/mitzh
Publicatiedatum: