Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Arie Meeuwissen, Taks Handling Systems

"Verpakkingstechniek draait om flexibiliteit, arbeidsbesparing en data"

Tholen - In de wereld van verpakkingstechniek zijn grofweg drie trends zichtbaar. Eén van deze trends is de focus op arbeidsbesparende verpakkingsoplossingen. "Het verpakken van AGF vereist veel handelingen. Automatisering is prettig, want arbeid kost veel. Goedkopere oplossingen hiervoor zijn meer dan welkom", ziet Arie Meeuwissen van Taks Handling Systems. "In zowel binnen- als buitenland zie je dat er budgetten beschikbaar komen om te investeren in arbeidsbesparende oplossingen." Data
Een ander, relatief nieuw, aandachtspunt is de vraag naar data. "De afnemers van de AGF-producten vragen steeds vaker om data. Die data moeten tracking-and-tracing mogelijk maken. Zo is altijd te achterhalen waar het product vandaan komt en wat ermee is gebeurd." Deze vraag naar data wordt verwerkt in de verpakkingslijnen van Taks. "Alles is nu immers te voorzien van codeerapparatuur. Behalve voor de afnemers zijn deze data ook ideaal voor de leidinggevenden van de verpakkingshal", legt Arie uit.

Met behulp van deze data kan er tijdig worden aangestuurd, waar dat nodig is. Zo is exact te achterhalen wie er welke kwaliteiten heeft gesorteerd. Deze informatie wordt gecombineerd met de gegevens van het gebruikte over- en ondergewicht per verpakking. Deze data worden dus verzameld op medewerkersniveau. Dat levert waardevolle informatie op. "Het wordt gebruikt in de aansturing van de medewerkers. Dat levert meer uniformiteit op van het product. Deze uniformiteit levert een hogere kwaliteit van de producten op. En daar draait het toch allemaal om."

Flexibiliteit
Flexibiliteit van de machines is een derde speerpunt van Taks Handling Systems. De vraag naar flexibiliteit wordt door de markt aan gegeven. "De meeste bedrijven verpakken niet de hele dag hetzelfde product. De omsteltijd van onze machines staat nu op 0. De machine loopt als het ware leeg. Tegelijkertijd kan de voorkant gevuld worden met het nieuwe product en verpakkingsmateriaal. Alle weegstations zijn overigens met één druk op de knop te herijken. Dat noemen wij flexibel."

Flexibiliteit betekent bij Taks overigens ook dat de gebruiker ten alle tijden én zonder ombouwkosten de machine kan uitbreiden of verlengen. Veelal wordt er een basismachine geïnstalleerd die al rekening houdt met de toekomstplannen van de ondernemer. In de volgende bouwfase kan dan op de bestaande machine verder voortgeborduurd worden. Arie: "Ideaal. Deze machines zijn flexibel aan te passen aan de veranderende situatie van het bedrijf. De delen kunnen uit elkaar en opnieuw hergebruikt worden binnen hetzelfde bedrijf."   

Verhuizing
Taks Handling Systems is onlangs verhuisd naar Etten-Leur. De verhuisdozen zijn bijna allemaal uitgepakt. Arie stelt veel belang aan efficiënte productie. Het 5.200 m2 vloeroppervlak is zo ingericht dat er geen productietijd verloren gaat. Arie:"Efficiency ten top." In de afgelopen twee jaar, dat Arie bij Taks Handling Systems aan het roer staat, zijn de gevolgen van deze trends vertaald naar hun producten. "Met onze nieuwe vestiging zijn we klaar voor de toekomst. De 30% omzetgroei van vorig jaar gaan we dit jaar ook weer minimaal evenaren. We zijn nog op zoek naar goede mensen die willen aansluiten bij een snelgroeiend bedrijf," besluit Arie.

Voor meer informatie:
Taks Handling Systems
Munnikenheiweg 58
4879 NG  ETTEN-LEUR
tel (088) 5552000
www.taks.nl
sales@taks.nl


Publicatiedatum: 22-3-2017
Auteur: Annet Breure
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-3-2018 “De Sparc Apollo X-Ray kan zelfs een kikker tussen de gesneden groenten detecteren”
23-3-2018 Nieuwe palletiseermachine ideaal voor krappe ruimtes
23-3-2018 "70% besparing op arbeidskosten in fabriek dankzij optische sortering"
21-3-2018 Deen heeft appelpers-primeur
19-3-2018 Rugpijn door dozen schuiven? Cobot en exoskelet komen te hulp
14-3-2018 Transparantie in het uitprijzen
14-3-2018 Operators getraind bij Boix Europe
12-3-2018 20 miljoen zakken door palletiseerder bij Wiskerke Onions
12-3-2018 Hoger beroepszaak om belastingplicht sapmachines
9-3-2018 Multihead gekoppeld aan nieuwe robottechnologie
8-3-2018 Alberts Smoothie Station wint award voor Best technology innovation
6-3-2018 Sleever met drie verpakkingen
27-2-2018 TOMRA neemt BBC Technologies volledig over
23-2-2018 Amerikaans appelpakstation installeert efficiëntere verpakkingslijn
22-2-2018 Een sorteermachine voor elk product
20-2-2018 Verpakkingsmachine wint gouden Foodtec Award 2018
13-2-2018 Laser een van de schoonste manieren van coderen
12-2-2018 "Multifunctionele wegers met clippers zorgen voor uniformiteit in machinepark"
7-2-2018 Menno de Boer nieuwe projectmanager ILPRA Benelux
6-2-2018 Unitec levert grote kersensorteerlijn in Chili op