Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Arie Meeuwissen, Taks Handling Systems

"Verpakkingstechniek draait om flexibiliteit, arbeidsbesparing en data"

Tholen - In de wereld van verpakkingstechniek zijn grofweg drie trends zichtbaar. Eén van deze trends is de focus op arbeidsbesparende verpakkingsoplossingen. "Het verpakken van AGF vereist veel handelingen. Automatisering is prettig, want arbeid kost veel. Goedkopere oplossingen hiervoor zijn meer dan welkom", ziet Arie Meeuwissen van Taks Handling Systems. "In zowel binnen- als buitenland zie je dat er budgetten beschikbaar komen om te investeren in arbeidsbesparende oplossingen." Data
Een ander, relatief nieuw, aandachtspunt is de vraag naar data. "De afnemers van de AGF-producten vragen steeds vaker om data. Die data moeten tracking-and-tracing mogelijk maken. Zo is altijd te achterhalen waar het product vandaan komt en wat ermee is gebeurd." Deze vraag naar data wordt verwerkt in de verpakkingslijnen van Taks. "Alles is nu immers te voorzien van codeerapparatuur. Behalve voor de afnemers zijn deze data ook ideaal voor de leidinggevenden van de verpakkingshal", legt Arie uit.

Met behulp van deze data kan er tijdig worden aangestuurd, waar dat nodig is. Zo is exact te achterhalen wie er welke kwaliteiten heeft gesorteerd. Deze informatie wordt gecombineerd met de gegevens van het gebruikte over- en ondergewicht per verpakking. Deze data worden dus verzameld op medewerkersniveau. Dat levert waardevolle informatie op. "Het wordt gebruikt in de aansturing van de medewerkers. Dat levert meer uniformiteit op van het product. Deze uniformiteit levert een hogere kwaliteit van de producten op. En daar draait het toch allemaal om."

Flexibiliteit
Flexibiliteit van de machines is een derde speerpunt van Taks Handling Systems. De vraag naar flexibiliteit wordt door de markt aan gegeven. "De meeste bedrijven verpakken niet de hele dag hetzelfde product. De omsteltijd van onze machines staat nu op 0. De machine loopt als het ware leeg. Tegelijkertijd kan de voorkant gevuld worden met het nieuwe product en verpakkingsmateriaal. Alle weegstations zijn overigens met één druk op de knop te herijken. Dat noemen wij flexibel."

Flexibiliteit betekent bij Taks overigens ook dat de gebruiker ten alle tijden én zonder ombouwkosten de machine kan uitbreiden of verlengen. Veelal wordt er een basismachine geïnstalleerd die al rekening houdt met de toekomstplannen van de ondernemer. In de volgende bouwfase kan dan op de bestaande machine verder voortgeborduurd worden. Arie: "Ideaal. Deze machines zijn flexibel aan te passen aan de veranderende situatie van het bedrijf. De delen kunnen uit elkaar en opnieuw hergebruikt worden binnen hetzelfde bedrijf."   

Verhuizing
Taks Handling Systems is onlangs verhuisd naar Etten-Leur. De verhuisdozen zijn bijna allemaal uitgepakt. Arie stelt veel belang aan efficiënte productie. Het 5.200 m2 vloeroppervlak is zo ingericht dat er geen productietijd verloren gaat. Arie:"Efficiency ten top." In de afgelopen twee jaar, dat Arie bij Taks Handling Systems aan het roer staat, zijn de gevolgen van deze trends vertaald naar hun producten. "Met onze nieuwe vestiging zijn we klaar voor de toekomst. De 30% omzetgroei van vorig jaar gaan we dit jaar ook weer minimaal evenaren. We zijn nog op zoek naar goede mensen die willen aansluiten bij een snelgroeiend bedrijf," besluit Arie.

Voor meer informatie:
Taks Handling Systems
Munnikenheiweg 58
4879 NG  ETTEN-LEUR
tel (088) 5552000
www.taks.nl
sales@taks.nl


Publicatiedatum: 22-3-2017
Auteur: Annet Breure
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Volautomatische dozensluitmachine voor kartonnen verpakkingen
21-6-2018 Wegen, etiketteren, klanten adviseren en transacties met één winkelweegschaal
14-6-2018 Girò lanceert nieuwe verpakkingsmachine EXACT-100
13-6-2018 AGF-schilmachines voor dummies
12-6-2018 Kronen viert 40-jarig bestaan op 27 en 28 september 2018
11-6-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-6-2018 Nieuwste UV-C tunnel gedemonstreerd op demodag 21 juni
7-6-2018 Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF
7-6-2018 Boomgaard aanplanten kan makkelijker
6-6-2018 Munckhof Machinefabriek na 134 jaar overgenomen
6-6-2018 Nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn voor La Motte
23-5-2018 Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild
17-5-2018 "De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"
16-5-2018 Rainbow Kleinpak breidt machinepark uit met vier Fuji Flowpackers
14-5-2018 Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld
14-5-2018 AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder
9-5-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-5-2018 Nieuwe meloenensnijder op de markt
7-5-2018 Zweedse Grönsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen
3-5-2018 Aspergerobot krijgt 1,5 miljoen euro aan Europese subsidie