Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Uienbewaring in Kahovka, Oekra´ne

In het zuiden van Oekra´ne is Sergey de eigenaar van een agrarisch bedrijf. In Kahovka worden uien, wortelen en rode bieten geteeld. Vanaf het allereerste begin van de teelt van de genoemde gewassen was het strategische plan om een lange termijn-opslag te creŰren van de geteelde producten. Het "probleem" dat men had was om een bewaring te hebben voor de verschillende gewassen waarbij verschillende systemen werden gebruikt. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om goede geforceerde ventilatie te combineren met betrouwbare mechanische koeling.De dealer van Mooij Agro, Fresh Engineering Group, vertegenwoordigd door Alexander Guritzky bood een energie kostenbesparende oplossing door het toepassen van de EC-ventilatoren, voor optimale lucht capaciteit. Deze ventilatoren bieden een hoge capaciteit tijdens het drogen, een lage capaciteit tijdens het koelen met buitenlucht en zelfs een nog lagere capaciteit tijdens de mechanische koeling fase.

De Mooij bewaarcomputer, de Croptimiz-r, biedt volledige integratie van de controle van de lokaal geleverde mechanische koeling. De Croptimiz-r is een eenvoudig te bedienen bewaarcomputer, zeker voor deze klant, aangezien deze wordt geleverd in de Oekra´ense taal. Daarnaast is een belangrijk pluspunt dat alle data niet alleen op de Croptimiz-r zichtbaar zijn en gewijzigd kunnen worden, maar ook op de mobiele telefoon, de tablet of de Laptop, simpelweg door gebruik te maken van de Croptimiz-r App. Op deze manier is de klant altijd en overal op de hoogte van de bewaarcondities.Sergey is erg enthousiast over de goede samenwerking die hij had, en nog steeds heeft, met Alexander van FrEg. "Het was van het begin af aan gelijk al duidelijk dat Alexander veel kennis van zaken heeft en hij bood ons dan ook de beste oplossing en uitvoering, speciaal voor de kistenopslag. Direct bij aanvang van het project bood hij zijn hulp en expertise aan, waardoor het voor ons mogelijk is om het beste resultaat uit onze bewaring te halen", aldus Sergey.Hij vervolgt: "Met dit bewaarsysteem hebben wij complete controle over de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2 gehalte, wat ideale condities creŰert voor de opgeslagen producten. Wij kunnen concluderen dat wij krachtige buitenventilatie (met de grootste 5,2 kW EC-ventilatoren), gecontroleerde koeling (met de laagst mogelijke delta T) Ún condensatie-vrije bevochtiging (met stand-alone bevochtigers) optimaal combineren. Dit alles wordt gecontroleerd door de unieke en zeer gebruikersvriendelijke bewaarcomputer, de Croptimiz-r.

En, wat wij daarnaast zeer belangrijk vinden, wij kunnen rekenen op 24/7 technische ondersteuning van zowel de Oekra´ense als de Nederlandse specialisten in realtime via de online service".

Bron: Mooij Agro


Publicatiedatum: 31-3-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Uientelers in Treasure Valley zien toekomst in nieuwe sorteertechnologie
1-5-2018 Optische uiensorteermachine TOP Onions gedemonstreerd aan uienbedrijven
20-4-2018 VS: uiensorteerder schakelt over op geautomatiseerd systeem Eqraft
13-2-2018 MSP kiest voor palletiseerlijnen Symach in nieuwe fabriek
17-11-2017 Uienpakstations bijgepraat over voortgang optische sorteermachine Eqraft
11-10-2017 Ajuin kiest voor weersonafhankelijk condensdrogen in nieuwe uienbewaring
3-3-2017 Canadese uienverpakker zet appelsorteerder in voor interne kwaliteitsselectie
13-2-2017 MSP stapt in optisch sorteren met aanschaf 12-sporige lijn van Eqraft
6-2-2017 TOP Onions kiest voor optisch sorteren met JDC-Elisam
20-1-2017 Eqraft presenteert nieuwe elektronische uiensorteermachine
17-8-2016 Filippijnse uientelers willen zelfvoorzienend worden met Vietnamese technologie
9-6-2016 JDC Onion Grading Solutions presenteert optische uiensorteertechnologie
15-4-2016 "Extra verpakkingslijn maakt ons flexibel voor snelle uienorders"
18-12-2015 ERC Machinery introduceert 'WorkFloorAutomation' (WFA)
4-9-2015 Online faillissementsveiling uienverwerkingslijn
4-6-2015 Miedema lanceert MH 201 stortbunker
1-12-2014 Mogelijke bestraling van uien in India
14-11-2014 Hanse Staalbouw realiseert na fustloods ook bewaarloods Wiskerke Onions
23-5-2014 Handmatig uien sorteren de norm in VS
9-4-2014 Uienpakstations Reimerswaal mogen toch uitbreiden