Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Transport Spanje en Verenigd Koninkrijk verbeterd

OPDR en Boluda Coropación Marítima zijn eerder dit jaar tot een overeenkomst gekomen over het beheer van containers in de haven van Sevilla. In de overeenkomst wordt er aangekondigd dat er een nieuwe spoorlijn tussen Peninsula en het Verenigd Koninkrijk komt. 

De nieuwste spoorlijn tussen Portugal en Zuid Spanje (POSS) zorgt voor een connectie tussen de Engelse haven van Tilbury, Rotterdam, Setúbal en het Zuiden van Spanje via Seville. Het vervoer tussen Andulusio en Tilbury zal maar vier dagen duren. Volgens de havenautoriteit zorgt deze spoorlijn voor de snelste verbinding tussen Zuid Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Het laat zien dat de haven in Sevilla een strategische positie heeft. De binnenlandse haven, gerund door OPDR en Boluda, zorgt voor een directe verbinding met het Spaanse binnenland. De haven van Sevilla heeft toegang tot de spoorwegen en de snelwegen in de buurt, waarmee de hoofdstad snel bereikt kan worden. 

De verbinding tussen Sevilla en de Canarische Eilanden, gerund door the Canary Island Express (SECI) wordt versterkt door de nieuwe schepen. Totaal zullen iedere week vijf schepen vertrekken vanuit de haven, gerund bij OPDR. De grootste haven in Europa, Rotterdam, wordt binnen 7 dagen bereikt vanaf Sevilla.

Er zullen drie schepen gebruikt worden voor de nieuwe POSS service voornamelijk voor koeltransport. Het gaat om de schepen: OPDR Tanger, Las Palmas en Lisboa, met een maximale capaciteit van 700 TEU. Alle schepen zijn voorzien van palletcontainers. Hierdoor is het makkelijker om meer goederen te verschepen en wordt de ruimte zo efficiënt mogelijk benut. 

Bron: Europa Press
Publicatiedatum: