Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




vrouwen scoren beter dan mannen

Australische consument eet te weinig AGF

Vier van de vijf Australische volwassenen eten onvoldoende AGF als er gekeken wordt naar de Australische voedingsvoorschriften (Australian Dietary Guidelines) volgens een groot Australische onderzoek. Met bijna 150.000 deelnemers door het hele land is het onderzoek het grootste ooit uitgevoerd in AustraliŽ binnen deze categorie.

Het Fruit, Vegetables and Diet Score Report laat vandaag weten dat de helft van de volwassenen de aanbevolen hoeveelheid fruit niet haalt. Twee van de drie volwassen eet ook onvoldoende groenten. Het Fruit, Vegetable and Diet Score rapport, geproduceerd door de CSIRO en in opdracht van Horticulture Innovation Australia, heeft de eetgewoontes van volwassenen door heel AustraliŽ verzameld over een periode van 18 maanden. 





De belangrijkste boodschap is dat de meeste AustraliŽrs niet zo gezond zijn als ze denken. Ze moeten niet alleen meer AGF eten, maar hier ook dagelijks mee variŽren. Alleen zo kunnen ze aan de minimale Australische criteria voldoen. 

Velen denken dat ze gezond zijn
De CSIRO wil de volwassenen een handje helpen om zo de criteria te bereiken. Ze doen de suggestie om voortaan tijdens het avondeten drie verschillende soorten groenten te eten. '' Dit onderzoek laat zien dat de meerderheid van de deelnemers niet alle nodige voedingsstoffen uit groenten en fruit binnen krijgt. Dit is wel nodig voor een gezond en evenwichtig dieet,'' vertelt professor Manny Noakes, onderzoeksleider en coauteur van de CSIRO Total Wellbeing. 

''Een goede manier om je gezondheid te verbeteren, is om iedere dag drie verschillende groenten te eten tijdens het avondeten.'' Een van de belangrijkste ontdekkingen in het onderzoek is dat variatie de oplossing kan zijn voor het stimuleren van de consumptie. ''Voor een land met een overvloed aan lokaal geteelde groenten en fruit van hoge kwaliteit het gehele jaar door is het teleurstellend hoeveel AustraliŽrs onvoldoende variŽren binnen hun dieet, '' zegt John Lloyd, CEO van Horticulture Innovation Australia. 

Gemak
''De Australische telers leveren voor het gemak de verse kwaliteitsproducten direct van het land in speciale ready-to-cook and eat verpakkingen. Volwassenen met weinig tijd kunnen zo toch aan de voedingsstoffen groenten en fruit komen.''

Vrouwen scoren beter
Mensen uit verschillende delen van AustraliŽ waren uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek tussen mei 2015 en oktober 2016.  Onderzoekers van CSIRO analyseerden alle gegevens om zo een uitgebreid beeld te krijgen van de groenten- en fruitconsumptie. Vrouwen doen het duidelijk beter. Zij consumeren 24% groenten en fruit. De mannen slechts 15%. Er is ook gekeken naar de beroepen. Bouwvakkers, wetenschappers en programmeurs scoren het laagst, wat betreft de groenten en fruitconsumptie. Zorgverleners en gepensioneerden scoorden het hoogst.




''Een toename van de hoeveelheid groenten en fruit die geconsumeerd wordt, is de makkelijkste manier om gezonder te zijn. Ziektes zoals obesitas, een derde van de kankersoorten en chronische ziektes, zoals hartfalen, kunnen hiermee verminderd worden,'' legt professor Noakes uit. 

Vind uit hoe het met jouw dieet gesteld is en of je genoeg groenten en fruit binnen krijgt. Neem een paar minuten de tijd om de CSIRO Healthy Diet Score in te vullen.  Bezoek: www.csirodietscore.com om de gratis CSIRO Healthy Diet Score te doen.

Voor meer informatie: 
Horticulture Innovation Australia Ltd
Level 8, 1 Chifley Square NSW 2000 Australia 
T: 61 2 8295 2300 
F: 61 2 8295 2399 


Publicatiedatum: 5-5-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Duitsers eten meer vers dan Fransen
20-9-2017 Huisarts prijst groenten aan bij RTL Late Night
20-9-2017 Den Haag deelt vrolijke groentendoosjes aan armlastige jeugd
20-9-2017 Het Vlaams Instituut Gezond Leven: Meer groenten, minder vlees
18-9-2017 "Voedingswetenschap moet anders"
18-9-2017 IsraŽl: Rosj Hasjana goed voor 10% grotere AGF-afzet
14-9-2017 Sopropo heilzaam tegen diabetes en kanker
13-9-2017 Gekookt meer voedingsstoffen in tomaten en spinazie
12-9-2017 Waarom eten kinderen eigenlijk geen groenten?
12-9-2017 "Onderzoek naar bittere stof in witlof als mogelijk medicijn"
11-9-2017 "Deze groenten kun je beter niet eten als je wil afvallen"
11-9-2017 Healthy Food Congress: kloof tussen gezondheid en groente verder dichten
7-9-2017 VK: Hoge concentratie gewasbeschermingsmiddelen gevonden in Britse AGF voor kinderen
5-9-2017 Nieuwe Vlaamse campagne voor gezond snacken voor kinderen
5-9-2017 Misleiding bij Capri-Sun en Fruity Water
5-9-2017 Congres over effect gezonde voeding op gezondheid
31-8-2017 Is broccoli de sleutel tot anti-veroudering?
31-8-2017 VS: Kritiek op schoolfruitprogramma
30-8-2017 '70% supermarkt bestaat uit omstreden 'ultra processed foods'
29-8-2017 Drukbezette ouders sussen met knijpfruit hun geweten