Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
vrouwen scoren beter dan mannen

Australische consument eet te weinig AGF

Vier van de vijf Australische volwassenen eten onvoldoende AGF als er gekeken wordt naar de Australische voedingsvoorschriften (Australian Dietary Guidelines) volgens een groot Australische onderzoek. Met bijna 150.000 deelnemers door het hele land is het onderzoek het grootste ooit uitgevoerd in AustraliŽ binnen deze categorie.

Het Fruit, Vegetables and Diet Score Report laat vandaag weten dat de helft van de volwassenen de aanbevolen hoeveelheid fruit niet haalt. Twee van de drie volwassen eet ook onvoldoende groenten. Het Fruit, Vegetable and Diet Score rapport, geproduceerd door de CSIRO en in opdracht van Horticulture Innovation Australia, heeft de eetgewoontes van volwassenen door heel AustraliŽ verzameld over een periode van 18 maanden. 

De belangrijkste boodschap is dat de meeste AustraliŽrs niet zo gezond zijn als ze denken. Ze moeten niet alleen meer AGF eten, maar hier ook dagelijks mee variŽren. Alleen zo kunnen ze aan de minimale Australische criteria voldoen. 

Velen denken dat ze gezond zijn
De CSIRO wil de volwassenen een handje helpen om zo de criteria te bereiken. Ze doen de suggestie om voortaan tijdens het avondeten drie verschillende soorten groenten te eten. '' Dit onderzoek laat zien dat de meerderheid van de deelnemers niet alle nodige voedingsstoffen uit groenten en fruit binnen krijgt. Dit is wel nodig voor een gezond en evenwichtig dieet,'' vertelt professor Manny Noakes, onderzoeksleider en coauteur van de CSIRO Total Wellbeing. 

''Een goede manier om je gezondheid te verbeteren, is om iedere dag drie verschillende groenten te eten tijdens het avondeten.'' Een van de belangrijkste ontdekkingen in het onderzoek is dat variatie de oplossing kan zijn voor het stimuleren van de consumptie. ''Voor een land met een overvloed aan lokaal geteelde groenten en fruit van hoge kwaliteit het gehele jaar door is het teleurstellend hoeveel AustraliŽrs onvoldoende variŽren binnen hun dieet, '' zegt John Lloyd, CEO van Horticulture Innovation Australia. 

Gemak
''De Australische telers leveren voor het gemak de verse kwaliteitsproducten direct van het land in speciale ready-to-cook and eat verpakkingen. Volwassenen met weinig tijd kunnen zo toch aan de voedingsstoffen groenten en fruit komen.''

Vrouwen scoren beter
Mensen uit verschillende delen van AustraliŽ waren uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek tussen mei 2015 en oktober 2016.  Onderzoekers van CSIRO analyseerden alle gegevens om zo een uitgebreid beeld te krijgen van de groenten- en fruitconsumptie. Vrouwen doen het duidelijk beter. Zij consumeren 24% groenten en fruit. De mannen slechts 15%. Er is ook gekeken naar de beroepen. Bouwvakkers, wetenschappers en programmeurs scoren het laagst, wat betreft de groenten en fruitconsumptie. Zorgverleners en gepensioneerden scoorden het hoogst.
''Een toename van de hoeveelheid groenten en fruit die geconsumeerd wordt, is de makkelijkste manier om gezonder te zijn. Ziektes zoals obesitas, een derde van de kankersoorten en chronische ziektes, zoals hartfalen, kunnen hiermee verminderd worden,'' legt professor Noakes uit. 

Vind uit hoe het met jouw dieet gesteld is en of je genoeg groenten en fruit binnen krijgt. Neem een paar minuten de tijd om de CSIRO Healthy Diet Score in te vullen.  Bezoek: www.csirodietscore.com om de gratis CSIRO Healthy Diet Score te doen.

Voor meer informatie: 
Horticulture Innovation Australia Ltd
Level 8, 1 Chifley Square NSW 2000 Australia 
T: 61 2 8295 2300 
F: 61 2 8295 2399 


Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Hulpje om druiven en cherrytomaten te snijden
18-7-2018 Steeds meer retailers maken de koppeling tussen kleur en groenten en fruit
17-7-2018 Finnen consumeren nog steeds meer vlees en melk dan groenten en fruit
16-7-2018 Franse Idyl levert bio-kruiden en dr. A. Vogel kruidenzout
13-7-2018 Listeria bacterie in diepgevroren groenten trekt de aandacht
12-7-2018 Canadese stad test geheim wapen tegen teken: knoflook
11-7-2018 Grapefruits: roze superfoodbommen
10-7-2018 BEHR maakt zich sterk voor gezonde voeding en beweging
9-7-2018 'Vervang koekjes door fruit tijdens vergadering"
9-7-2018 Sneeuwlaag in Hex River meer dan welkom
4-7-2018 Opening van twee nieuwe fietsroutes in Venlo
29-6-2018 Ierse doktoren beweren verloop Alzheimer te kunnen vertragen
28-6-2018 Check je groenten, check je fruit
28-6-2018 Kersen verminderen oxidatieve stress en ontstekingen
26-6-2018 Poolse voetbalfans krijgen advies fruit te eten in plaats van junkfood
25-6-2018 Zakjes voorgesneden sla ongezonder dan verse?
22-6-2018 Waarom eten mensen Łberhaupt groenten?
21-6-2018 Steeds meer basisscholen hebben een groenten- en fruitbeleid
20-6-2018 Lidl start met Nationale Groenten- en Fruitdag
20-6-2018 Asperges verminderen klachten fibromyalgie