Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Asia Fruit Logistica: toekomst van e-commerce versproducten

De e-commerce verandert de Chinese versproductsector. Een aantal grote sectorspelers zal tijdens Fresh Produce Forum China uitleggen op welke manier de e-commerce de business vormgeeft.


De internationale Chinese handelsconferentie voor de AGF-sector die mede georganiseerd wordt door Asia Fruit Logistica en Asiafruit Magazine, zal plaatsvinden van 23 tot 25 mei. Na een welkomstreceptie in de avond van 23 mei is heel 24 mei voor het Chinese conferentieprogramma Fresh Produce Forum. Het programma begint met de sessie 'E-commerce 2.0', waarin besproken wordt dat de e-commerce al voor veel verandering heeft gezorgd in China's versproductsector, maar dat de impact veel groter zal worden. De openingssessie kijkt niet alleen naar hoe e-commerce groter wordt in China, maar ook naar hoe het nieuwe normen meebrengt voor de hele voorraadketen, in belangrijke segmenten zoals de groothandel, distributie en retail.

Ray He, algemeen manager van Tmall Fresh, zal uitleggen hoe hij zijn diensten moderniseert om meer producten van over de hele wereld aan zijn online kopers te kunnen aanbieden. Hij zal ook een overzicht geven van de rol die de versproductbusiness moet spelen in het stimuleren van de verkoop van andere categorieën van Tmall buiten levensmiddelen om. Ook zal hij de laatste trends en innovaties beschrijven in de integratie van online en offline retailplatforms.

Zhang Yi van Floruit zal bespreken hoe zijn bedrijf online zal gaan met de conventionele fruitimportmarkt van Peking, genaamd Cuixianyuan, middels zijn business-to-business (B2B)-platform. Zhang zal de voordelen uitleggen van het B2B-systeem, en zal vertellen hoe het de markt heeft veranderd voor zijn dagelijkse groothandelsbusiness.

Directe inkoop is een ander hoofdthema bij Fresh Produce Forum China. Online fruitbedrijf Frutacloud kwam met een baanbrekende aanpak door exclusief geïmporteerd fruit te introduceren, en werkt met wereldwijde partners om producten en verpakkingen te ontwikkelen. De oprichter van het bedrijf, George Liu, zal het nieuwe sourcingmodel van Frutacloud schetsen tijdens de sessie. 

Agrarische dienst Jinfeng Cooperative is gericht op het verbeteren van de Chinese teeltactiviteiten. In de sessie 'Technologie: het maken van kwaliteit', zal Richard Zhang van Jinfeng Cooperative de Chinese teeltsector bespreken in termen van het omarmen van moderne technologie voor meer productiviteit en hogere kwaliteitsnormen. Hij zal ook bespreken hoe technologie en management naar de Chinese bedrijven worden overgebracht. Als laatste zal hij advies geven over hoe in het eigen land geteelde producten van premium kwaliteit kunnen worden ontwikkeld voor de Chinese markt.

Fabien Dumont van Fruitmasters bespreekt in de sessie 'Bouwen aan de markt voor westerse peren' zijn bedrijfscampagne om Conferenceperen van Nederland naar Chinese klanten te brengen. Hoewel China een groot perenproducent en -consument is, zijn Aziatische rassen heel anders dan westerse soorten. Dumont zal vertellen welke stappen zijn bedrijf onderneemt om handelaars en consumenten in China te leren hoe ze van westerse perenrassen kunnen genieten.

Fresh Produce Forum China is klaar voor zo'n 200 sectordeskundigen en zal op 25 mei worden afgesloten met een dag vol georganiseerde bezoeken aan groothandelsmarkten en retail- en distributie-activiteiten in de regio Hangzhou.

Voor meer informatie:
Asia Fruit Logistica
www.fpf-china.com
www.fpf-china.com.cn
sinenart@gp-events.com

Publicatiedatum: 14-4-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2018 Wederom Holland Paviljoen op London Produce Show
24-5-2018 Ad Klaassen uitgezwaaid na drukbezochte ALV GroentenFruit Huis
24-5-2018 Innovatiemarkt over precisiefruitteelt
18-5-2018 Er kan weer ingeschreven worden voor Prognosfruit
17-5-2018 Veiling voor het goede doel in Rijnsburg
17-5-2018 Kersenkwekerij De Lieshof houdt open dag
16-5-2018 VEG. 'eerste’ Ahoy-event in de RDM Onderzeebootloods
15-5-2018 Fotoreportage MacFrut 2018
15-5-2018 "China is een groeiende markt voor Europese AGF
14-5-2018 Afzet mango's en avocado's exponentieel toegenomen
14-5-2018 MacFrut 2018 opent de deur naar innovatie
14-5-2018 Elfde editie iFresh Fair Asia in Sjanghai
9-5-2018 Open Dag Jac van den Oord Potatoes
9-5-2018 Interpoma China keert terug voor tweede editie
8-5-2018 Global business event 'Feeding the World Together'
8-5-2018 België goed voor 96% witlofexport EU naar Canada
8-5-2018 31 mei: kennissessie over online marketingkansen in de agrifoodsector
4-5-2018 Fruit Logistica trendrapport deel 3
1-5-2018 Fotoverslag CPMA
1-5-2018 Fotoverslag Freskon 2018