Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Demontabele bodem

Nieuwe transportvriendelijke oogstbox

Voor het eerst is er een oogstbox ontwikkeld die efficiënt getransporteerd kan worden. "Dit is een echt product waar de klant om vroeg," vertelt Hugo Ramos van Macro Plastics. "Zij hebben ons verteld wat zij nodig hadden en wij zijn hiermee aan de slag gegaan." 

Demontabele bodem
Dit nieuwe product maakt onderdeel uit van het assortiment Hybrid bakken dat uit verschillende modellen bestaat. "Het product is gericht op de wereldmarkt. De bodem is demontabel en de bakken zijn nestbaar waardoor zij efficiënt vervoerd kunnen worden. De retoursratio is 4:1, wat betekent dat er voor elke vier beladen containers één container nodig is om de lege boxen te vervoeren.







Veelzijdige box voor oogst en transport
"Aanvankelijk hadden we een dunne bodem voor deze box ontworpen. Het idee hierachter was om de bakken gemakkelijk nestbaar te maken na gebruik. De dunne bodem bleek echter onpraktisch bij het oogsten omdat deze wegzakt in de grond waardoor hij moeilijker op te tillen is. "We ontvingen veel verzoeken van klanten om een box te ontwerpen die naast transportvriendelijk ook goed bruikbaar was als oogstbox. Dit product is het meest veelzijdige op de markt omdat het zowel op het land als tijdens transport kan worden gebruikt. De box heeft een standaardhoogte die zeer geschikt is voor het transporteren van appelen, sinaasappelen, zoete aardappelen, avocado's, uien, ananas, meloenen enzovoort.




"We zijn al gestart met de verkoop van het product en we hebben onze eerste order half maart verzonden," vervolgt Ramos. "Klanten uit onder meer Nieuw-Zeeland, Chili en Peru hebben de bakken al besteld. Het is een internationaal product omdat de bodem nagenoeg universeel bruikbaar is. Ik verwacht dan ook dat er vanuit de hele wereld vraag naar dit product zal zijn."

Shipper Bin: een transportbox met hoog rendement
De box met de dunnere bodem was ideaal voor transport en kreeg de naam Shipper Bin. "Het was een succesvol product maar veel klanten vroegen om een lagere bak. Om aan dit verzoek gehoor te geven, ontwikkelden we de Short Shipper, die ideaal is voor het vervoeren van steenfruit en mandarijnen. De boxen worden vooral voor transportdoeleinden gebruikt en hebben dankzij hun dunne bodem en het feit dat ze nestbaar zijn een zeer gunstige retoursratio van 5:1. Wij zijn het eerste bedrijf dat nestbare transportboxen op de markt heeft gebracht."

Voor meer informatie:
Hugo Ramos
Macro Plastics
Tel: (+1) 859-433-3430
Publicatiedatum: