Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taiwanese uientelers zien potentie in mechanisch oogsten

De Farmers' Association of Hengchun in de zuidelijke Taiwanese provincie Pingtung demonstreerde vrijdag een aantal oogstmachines. Deze machines zouden het tekort aan arbeidskrachten in de uienteelt kunnen oplossen. Stedelijke migratie en de vergrijzende bevolking hebben het handmatig oogsten lastig gemaakt. Om dit probleem tegen te gaan, heeft het Agriculture and Food Agency onder de Council of Agriculture plannen gemaakt om telers in Hengchun, Checheng en Fangshan te assisteren bij hun landbouwmethodes door meer machines in te zetten.

Voor een hectare uien zouden normaal gesproken 30 mensen nodig zijn. De arbeidskosten voor anderhalve dag werk zouden rond de TWD$60.000 (€1814) liggen. Met één of twee mensen op een machine zou hetzelfde werk kunnen worden gedaan. 
Yao Chih-wang, directeur van Southern Branch of the Agriculture and Food Agency: "Volgend jaar hopen we een geautomatiseerde oplossing te introduceren voor de landbouw."

Publicatiedatum: