Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hazera ondersteunt de landbouw in Afrika

De missie van zaadbedrijf Hazera is om wereldwijd bij te dragen aan het aanbod van hoogwaardige groenten. Vanuit deze missie besloot het bedrijf om de landbouwontwikkeling in Afrika te ondersteunen door hoogwaardige zaden en expertise beschikbaar te stellen om mensen te helpen hun leefomstandigheden te verbeteren.Een ontwikkelingsproject dat in EthiopiŽ met een dorp begon, is nu met 13 dorpen uitgebreid. In Holeta wordt er een ander project ondersteund, waar de stichting Roseland de gemeenschap via onderwijs en landbouw ontwikkelt. In bredere zin traint Hazera telers in heel Afrika en introduceert groenten die Afrikaanse teeltbedrijven winsten kan opleveren.

Het in het kleine dorpje Gedenser begonnen Ethiopische dorpenproject wordt door Hazera geleid in samenwerking met Hazera's lokale distributeur Green Life. De bedoeling was om lokale telers professioneler te maken om hun families beter te kunnen onderhouden. Om aan het landbouwpotentieel te kunnen voldoen, was een langetermijninvestering nodig waarbij de dorpelingen werden verplicht om te studeren en werken om te leren van de landbouw te leven.

Hazera heeft voor het project zaden voor 3 basisgewassen (uien, tomaten en paprika's) beschikbaar gesteld. Hazera vertegenwoordigers hebben de betrokken families geleerd om dierlijke mest te gebruiken en landbouwmachines en -benodigdheden geleverd. Na ongeveer een jaar konden de dorpelingen van hun producten beginnen te leven. Het project trok de aandacht van het Ethiopische ministerie van Landbouw en vanaf 2017 wordt het project naar 13 dorpen in EthiopiŽ uitgebreid!

Het Roseland Academy is oorspronkelijk begonnen als een school in Holeta, in de buurt van Addis Abeba. Naast het leveren van onderwijs en kinderverzorging wil de stichting ook de levensstandaard verbeteren door groententeelt te ontwikkelen. Geoogste producten worden gebruikt voor gezonde maaltijden die door de kinderen en hun moeders worden bereid. Momenteel overschrijdt de productie de behoefte. Het groentenoverschot (tomaat, bloemkool, ui, komkommer en paprika) wordt op de lokale markt verkocht en de opbrengst geÔnvesteerd in nieuwe ontwikkelingsprojecten. Jawadat Badawieh, Hazera's manager Afrikaanse markten: "Naast deze twee ontwikkelingsprojecten traint Hazera telers in Tanzania, Angola, Oeganda, Zimbabwe, Zambia, Rwanda en in West-Afrika sinds kort ook in Sierra Leone, de Ivoorkust, Burkina Faso en Senegal. In dat laatste land waren we begin maart ook aanwezig bij het Congres van de Afrikaanse zadenbrancheorganisatie.

Er is veel vraag van telers naar expertise en werkmethoden. Hazera kan deze aanbieden en onze geselecteerde groentengewassen en genetica passen goed bij de Afrikaanse klimaatomstandigheden. Hazera zoekt samenwerking met overheidsinstellingen, NGO's en vakbonden om de landbouwontwikkeling en oogsten te verbeteren. De droom is om ook in andere landen succesvolle projecten zoals die in EthiopiŽ te creŽren. Op dit moment zie ik mogelijkheden in Oeganda en Rwanda. Het succesconcept naar andere landen overbrengen zou voor ons een grote eer zijn en gunstig zijn voor telers."

Hazera is in EthiopiŽ ook actief met zaadproductie voor hun groenten, een andere manier om professionele kennis in dit veelbelovende continent in te voeren. Het potentieel is ook duidelijk voor Hazera's moederbedrijf Limagrain, dat haar aanwezigheid in Afrika heeft versterkt via de dochterondernemingen en door diverse recente acquisities zoals Link Seed (Zuid-Afrika) en Seed Co (in verschillende landen).

Hazera CEO Rami Dar: "Hazera streeft naar het helpen voeden van de groeiende wereldbevolking en de ontwikkeling van de wereldwijde landbouw. Door de landbouw in Afrika te ondersteunen en te ontwikkelen, kunnen we miljoenen mensen helpen om hun levensomstandigheden te verbeteren."

Voor meer informatie:
Hazera Seeds B.V.
Tel: +31 (0) 162 690 900          
Mob: +31 (0) 162 680 970
info@hazera.nl
www.hazera.com
         


Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2018 Wederom Holland Paviljoen op London Produce Show
24-5-2018 Ad Klaassen uitgezwaaid na drukbezochte ALV GroentenFruit Huis
24-5-2018 Innovatiemarkt over precisiefruitteelt
18-5-2018 Er kan weer ingeschreven worden voor Prognosfruit
17-5-2018 Veiling voor het goede doel in Rijnsburg
17-5-2018 Kersenkwekerij De Lieshof houdt open dag
16-5-2018 VEG. 'eersteí Ahoy-event in de RDM Onderzeebootloods
15-5-2018 Fotoreportage MacFrut 2018
15-5-2018 "China is een groeiende markt voor Europese AGF
14-5-2018 MacFrut 2018 opent de deur naar innovatie
14-5-2018 Elfde editie iFresh Fair Asia in Sjanghai
14-5-2018 Afzet mango's en avocado's exponentieel toegenomen
9-5-2018 Open Dag Jac van den Oord Potatoes
9-5-2018 Interpoma China keert terug voor tweede editie
8-5-2018 Global business event 'Feeding the World Together'
8-5-2018 BelgiŽ goed voor 96% witlofexport EU naar Canada
8-5-2018 31 mei: kennissessie over online marketingkansen in de agrifoodsector
4-5-2018 Fruit Logistica trendrapport deel 3
1-5-2018 Fotoverslag CPMA
1-5-2018 Fotoverslag Freskon 2018