Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hazera ondersteunt de landbouw in Afrika

De missie van zaadbedrijf Hazera is om wereldwijd bij te dragen aan het aanbod van hoogwaardige groenten. Vanuit deze missie besloot het bedrijf om de landbouwontwikkeling in Afrika te ondersteunen door hoogwaardige zaden en expertise beschikbaar te stellen om mensen te helpen hun leefomstandigheden te verbeteren.Een ontwikkelingsproject dat in EthiopiŽ met een dorp begon, is nu met 13 dorpen uitgebreid. In Holeta wordt er een ander project ondersteund, waar de stichting Roseland de gemeenschap via onderwijs en landbouw ontwikkelt. In bredere zin traint Hazera telers in heel Afrika en introduceert groenten die Afrikaanse teeltbedrijven winsten kan opleveren.

Het in het kleine dorpje Gedenser begonnen Ethiopische dorpenproject wordt door Hazera geleid in samenwerking met Hazera's lokale distributeur Green Life. De bedoeling was om lokale telers professioneler te maken om hun families beter te kunnen onderhouden. Om aan het landbouwpotentieel te kunnen voldoen, was een langetermijninvestering nodig waarbij de dorpelingen werden verplicht om te studeren en werken om te leren van de landbouw te leven.

Hazera heeft voor het project zaden voor 3 basisgewassen (uien, tomaten en paprika's) beschikbaar gesteld. Hazera vertegenwoordigers hebben de betrokken families geleerd om dierlijke mest te gebruiken en landbouwmachines en -benodigdheden geleverd. Na ongeveer een jaar konden de dorpelingen van hun producten beginnen te leven. Het project trok de aandacht van het Ethiopische ministerie van Landbouw en vanaf 2017 wordt het project naar 13 dorpen in EthiopiŽ uitgebreid!

Het Roseland Academy is oorspronkelijk begonnen als een school in Holeta, in de buurt van Addis Abeba. Naast het leveren van onderwijs en kinderverzorging wil de stichting ook de levensstandaard verbeteren door groententeelt te ontwikkelen. Geoogste producten worden gebruikt voor gezonde maaltijden die door de kinderen en hun moeders worden bereid. Momenteel overschrijdt de productie de behoefte. Het groentenoverschot (tomaat, bloemkool, ui, komkommer en paprika) wordt op de lokale markt verkocht en de opbrengst geÔnvesteerd in nieuwe ontwikkelingsprojecten. Jawadat Badawieh, Hazera's manager Afrikaanse markten: "Naast deze twee ontwikkelingsprojecten traint Hazera telers in Tanzania, Angola, Oeganda, Zimbabwe, Zambia, Rwanda en in West-Afrika sinds kort ook in Sierra Leone, de Ivoorkust, Burkina Faso en Senegal. In dat laatste land waren we begin maart ook aanwezig bij het Congres van de Afrikaanse zadenbrancheorganisatie.

Er is veel vraag van telers naar expertise en werkmethoden. Hazera kan deze aanbieden en onze geselecteerde groentengewassen en genetica passen goed bij de Afrikaanse klimaatomstandigheden. Hazera zoekt samenwerking met overheidsinstellingen, NGO's en vakbonden om de landbouwontwikkeling en oogsten te verbeteren. De droom is om ook in andere landen succesvolle projecten zoals die in EthiopiŽ te creŽren. Op dit moment zie ik mogelijkheden in Oeganda en Rwanda. Het succesconcept naar andere landen overbrengen zou voor ons een grote eer zijn en gunstig zijn voor telers."

Hazera is in EthiopiŽ ook actief met zaadproductie voor hun groenten, een andere manier om professionele kennis in dit veelbelovende continent in te voeren. Het potentieel is ook duidelijk voor Hazera's moederbedrijf Limagrain, dat haar aanwezigheid in Afrika heeft versterkt via de dochterondernemingen en door diverse recente acquisities zoals Link Seed (Zuid-Afrika) en Seed Co (in verschillende landen).

Hazera CEO Rami Dar: "Hazera streeft naar het helpen voeden van de groeiende wereldbevolking en de ontwikkeling van de wereldwijde landbouw. Door de landbouw in Afrika te ondersteunen en te ontwikkelen, kunnen we miljoenen mensen helpen om hun levensomstandigheden te verbeteren."

Voor meer informatie:
Hazera Seeds B.V.
Tel: +31 (0) 162 690 900          
Mob: +31 (0) 162 680 970
info@hazera.nl
www.hazera.com
         


Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-11-2017 Trends op Food Matters Live 2017
21-11-2017 AGF'ers doen kennis op tijdens keurmeestersseminar
21-11-2017 Vandaag is het zover: De AGF-Kennis(sen)dag 2017
21-11-2017 Teboza present op expoSE in Karlsruhe
20-11-2017 Belangrijke informatie AGF-Kennis(sen)dag voor deelnemers morgen
20-11-2017 Fotoreportage Amsterdam Produce Show
20-11-2017 Fico Eataly World: 's Werelds grootste agri-food park
17-11-2017 OekraÔense champignonsector blikt vooruit op toekomst
17-11-2017 Introductie gouden sponsor AGF-Kennis(sen)dag: Dailyfresh Logistics
17-11-2017 Fotoreportage: Nederlandse AGF-inbreng op de Nordic Organic Food Fair
17-11-2017 350 bezoekers op Kennisdag fruit in Wageningen
17-11-2017 Kwaliteit boven kwantiteit op Amsterdam Produce Show
16-11-2017 Introductie gouden sponsor AGF-Kennis(sen)dag: RPO ICT Solutions
15-11-2017 +Nature's Pride, Nico de Jong, Bel'Export, Nedato, Exsa, Hoofdman Roodzant
14-11-2017 De laatste plaatsen vrij voor AGF-handelaren!
13-11-2017 Nog 1 week voor de AGF-Kennis(sen)dag: vol = vol
13-11-2017 Kennisdag fruit 2017
13-11-2017 Euro Pool System viert 25-jarig jubileum en opent depot Barendrecht
13-11-2017 Britse bonen- en erwtenconferentie in aantocht
10-11-2017 + Special Fruit, Greenco, Port International Dutch Growers