Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Uiensector Oregon wacht moeilijk seizoen

Nu in de Amerikaanse staat Oregon de laatste volumes uien van 2016 worden gesorteerd en verpakt, is het tijd om vooruit te blikken op het seizoen 2017. De verpakkers zullen het komende seizoen met verschillende problemen te maken krijgen die te wijten zijn aan diverse factoren. 

Zo maakte de regio de strengste winter van de afgelopen decennia mee. De zware sneeuwval heeft meerdere gebouwen beschadigd waaronder ook uienopslag- en verpakkingsfaciliteiten.

Grant Kitamura van Murakami Produce vertelt dat het een dure winter was, ondanks dat zijn uienoogst onbeschadigd bleef. Er was schade aan gebouwen en de kosten van het sneeuwruimen liepen flink op. De prijzen van bouwmaterialen zijn eveneens hoger geworden.

Shay Myers van Owyhee Produce is het met hem eens en vertelt dat de prijzen sinds het begin van het jaar met 20% tot 25% gestegen zijn. Myers zag vier van zijn gebouwen verloren gaan maar is inmiddels begonnen aan de herbouw ervan.

Een ander probleem is het aanhoudende natte weer wat het planten en de groei heeft vertraagd. Telers Bruce Corn uit Ontario vertelt dat zijn uien zo'n drie weken vertraging hebben opgelopen. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018