Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nederlandse ambassade biedt steun aan lokale producenten:

"Nederlandse import van uien in Ghana onacceptabel vanwege lokale teelt"

Thierry van Helden, de 'First Secretary Economic Affairs' van de Nederlandse ambassade in Ghana heeft de import van uien en andere groenten uit Nederland onacceptabel genoemd, wanneer deze lokaal geteeld kunnen worden. De ambassadeur heeft aangeboden steun te verlenen aan de groentetelers om de binnenlandse consumptie en eigen export te verhogen, zo meldt de website Ghanaweb.

"Het is teleurstellend om te weten dat Ghana Nederlandse uien importeert, die in Ghana kunnen worden geteeld. Dus we zijn zeker bereid u te ondersteunen op het gebied van technologie, zodat u hier alles kunt telen en verwerken", vertelde Van Helden tijdens de opening van een moderne fabriek voor Eden Tree Limited, een toonaangevende Ghanese groenten, fruit en kruidenproducent en distribiteur.

Van Helden, die de ambassadeur vertegenwoordigde beloofde zijn inzet om Ghana te helpen de Ghanese sector competitiever te maken en de regering aan te sporen om de landbouwprogramma's in praktijk te brengen. "Ghana zou tegen 2020 een netto-exporteur moeten zijn van Nederlandse groenten en geen importeur."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Het bericht,als bron voor dit artikel van AGF is verschenen op Ghanaweb, een Ghanese nieuws website. Deze citeert de Eerste Secretaris van de Nederlandse ambassade in Accra niet correct. Nederland ondersteunt de export van Nederlandse groentes naar Ghana. Ter verdere economische ontwikkeling van Ghana, richt het Nederlandse beleid zich ook op lokale private sector ontwikkeling, o.a. in de groentesector. Voor Nederland zijn er hiermee ook grote kansen met export van technologie, kennis en machines naar Ghana zoals bijvoorbeeld kassen. Zo organiseerde de ambassade in mei 2017 een handelsmissie in o.a. tuinbouw van Ghana naar Nederland op het terrein van verpakkingstechnologie en ontvangt Ghana in juni 2017 een handelsmissie uit Nederland met tuinbouwbedrijven die hun technologie en producten aan Ghana willen verkopen.
Nederlandse ambassade in Ghana, Accra - 2017/06/02 18:56:42.000


Moeten de uientelers in Nederland dan ook ananas gaan telen in de kas in plaats van ze uit Ghana te importeren ?
Onbegrijpelijk dat de Nederlandse ambassade de Nederlandse telers de rug toekeert. En onbegrijpelijk is nog een zachte uitdrukking, andere niet te publiceren bewoordingen zouden hier beter op hun plaats staan, maar we houden het fatsoenlijk.
evy willems, waregem - 2017/06/02 13:46:37.000© UienNieuws.nl 2018