Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Opening pilot pakstation in China

Verbruggen gaat samenwerken met Chinese verpakker Ningbo Diamond

Verbruggen Palletizing Solutions (VPS) zal de samenwerking met het Chinese bedrijf Ningbo Diamond Packaging Technology en Manter International aangaan om een pilot pakstation in China te realiseren.

VPS en Diamond Packaging zullen het project leiden. VPS is een Nederlandse machinefabrikant die gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van palletiseermachines. Het bedrijf heeft grote belangstelling om de Chinese verpakkingsmarkt te betreden met zijn palletiseeroplossingen. Diamond Packaging is een succesvolle producent en exporteur van netverpakkingen. Hoewel het bedrijf zich tot nu toe met name op de exportmarkt heeft gericht, wil het nu ook zijn aanwezigheid op de binnenlandse markt uitbreiden.

"Momenteel worden in China de meeste agrarische producten zoals aardappelen en uien in bulk vervoerd in plaats van in zakken. Bij het transport in bulk gaat doorgaans zo'n 30% van de verse producten verloren als gevolg van bederf en slechte behandeling. Wanneer gewassen zoals aardappelen, uien, wortelen, kool en citrus echter verpakt en gepalletiseerd worden, kunnen dit soort verliezen voorkomen worden. Een bijkomend voordeel van verpakken en palletiseren is dat de consument de herkomst van een product kan achterhalen. In een markt die geplaagd wordt door voedselschandalen, bodem- en waterverontreiniging neemt de traceerbaarheid van voedingsmiddelen een steeds belangrijkere plaats in," licht Ning Fan toe, vertegenwoordiger van VPS in China. 
 

 
"De laatste jaren is de consumptie in China sterk gestegen. Consumenten worden zich steeds meer bewust van het belang van voedselveiligheid. Wanneer mensen groenten en fruit inkopen, willen ze graag informatie of de herkomst van de producten, evenals een aanduiding of het product al dan niet biologisch geteeld is," legt Shi Lei van Diamond Packaging uit. "Dit is het soort informatie die wij via onze netverpakkingsoplossingen aan de consument over kunnen brengen en om deze reden richten we ons in toenemende mate op de Chinese thuismarkt."

"Door producten verpakt te transporteren in plaats van in bulk wordt de houdbaarheid verlengd en zijn de producten eveneens gemakkelijk op te slaan en te vervoeren. Daarnaast kan de herkomst van de producten herleid worden," vat Ning Fan samen. 

"Om onze klanten deze voordelen te kunnen demonstreren, zijn we van plan om een pilot pakstation in China te openen. Telers kunnen hun onbewerkte producten hier aanleveren, waarna deze worden gesorteerd, gewassen, gedroogd, gewogen, verpakt en geŽtiketteerd. Vervolgens zullen de verschillende verpakkingen worden gepalletiseerd en geseald, waarna deze gereed zijn voor transport. In pakstations in Europa gaat men ook op deze manier te werk nadat men producten bij de teler heeft ingekocht of in samenwerking met de teler."

"We hebben inmiddels een locatie voor ons pakstation gevonden. We willen onze aanwezigheid in agrarische provincies, zoals Shandong in Oost-China, Binnen-MongoliŽ in het noordwesten en Xinjiang, versterken. Telers zullen uitgenodigd worden om tegen een bescheiden vergoeding gebruik te maken van onze verpakkings- en palletiseerfaciliteiten. Zodra de producten zijn verpakt en voorbereid, kunnen telers op hogere prijzen rekenen en zullen ze hun investering snel terugverdienen, een win-winsituatie dus voor beide partijen."
 


Voor meer informatie: 
Ning Fan
Verbruggen Palletizing Solutions
www.verbruggen.nl
ning.fan@verbruggen.nl
Wechat: VPSpalletizers
+31 527 62 02 32
 
Dameng Packaging
Ningbo Diamond Packaging  Technology Co., Ltd.
http://www.diamondbag.com/
Email: info@diamondbag.com  
 

Publicatiedatum: 6-6-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2018 Tomaten verpakt in olifantsgras liggen in de winkel
22-5-2018 Nieuwe dadelverpakkingen
22-5-2018 Polypropyleen kratten hebben voorkeur bij AGF-transport
22-5-2018 Proseal winnaar van Queen award
18-5-2018 Composteerbare verpakkingen voor retail en horeca
15-5-2018 Verpakkingsfabrikant over het gebruik van afval- en recyclingmaterialen
14-5-2018 Alleen nog plastic om komkommers
8-5-2018 Verpakking Tommies Mini Toppers van 100% gerecycled materiaal
7-5-2018 Boeregoed maakt statement met verpakking van olifantsgras
3-5-2018 Zachtfruit Plus in nieuwe verpakking
3-5-2018 Unieke krat biedt toeleveringsketen veel voordelen
2-5-2018 Netto Marken-Discount gebruikt laser label voor BioBio-komkommers
26-4-2018 Multinationals pakken plastic afvalberg aan
20-4-2018 60% minder CO2-uitstoot door herbruikbare containers
18-4-2018 Talloze foto's van onzinnige plastic verpakkingen
12-4-2018 "Uiteindelijk wil je dat je product in perfecte staat aankomt bij de klant"
5-4-2018 NASA stuurt MAP-verpakkingen met AGF de ruimte in
3-4-2018 Stijgende houtprijzen: einde lijkt nog niet in zicht
28-3-2018 "2018 wordt het jaar van de landelijke doorbraak"
28-3-2018 Alle Lidl-verpakkingen 100% recyclebaar voor 2025