Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse vroege uien zorgen voor verliezen in Antequera

In de Spaanse regio Antequera is de oogst van vroege uien momenteel in volle gang. Volgens Juan Antonio Romero, voorzitter van de tuinbouwcoöperatie Horticutores El Torcal, zal het huidige seizoen het slechtste zijn van de laatste tien jaar. 

Telers zullen zo'n 4 miljoen kilo vermarkten, een volume dat vrijwel gelijk is aan dat van de laatste jaren. De marktprijs zal naar verwachting echter ver onder het gemiddelde niveau van voorgaande seizoenen liggen. Romero legt uit dat telers in de regio hun productiekosten niet eens kunnen terugverdienen en dat het seizoen, dat op 20 juni eindigt, zonder twijfel tot verliezen zal leiden. De voorzitter voegt eraan toe dat telers vaak voor vier of vijf jaar vooruit plannen, zodat slechte jaren worden gecompenseerd door jaren met goede opbrengsten. 

De vooruitzichten voor het late uienseizoen, dat eind augustus van start gaat en tot 15 oktober duurt, zijn een stuk beter. De totale productie van beide seizoen zal zo'n 11 miljoen kilo bedragen. Het areaal beslaat 250 hectare. Van het totale oogstvolume wordt 30% gesorteerd en verpakt in de faciliteiten van de coöperatie El Torcal. Het overige volume wordt rechtstreeks aan klanten geleverd, die het product vervolgens op dezelfde manier als El Torcal verpakken.

Bron: laopiniondemalaga.es
Publicatiedatum: