Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienpool Flevoland zet meeste uien af in eerste deel afzetseizoen

Stichting uienpool Flevoland heeft door vroeg af te zetten een prijs van €8,00 gerealiseerd op week 4. Gezien het prijsverloop van het jaar is het bestuur hier tevreden mee. Ook de deelnemers stemden zich tevreden, zeker gezien het prijsverloop.

Gebruikelijk worden 25 % van de uien afgezet per 2 maanden, startend op 1 oktober. Dit jaar is er een groter volume eerder verkocht, omdat het bestuur vraagtekens had bij de bewaarbaarheid op lange termijn. De resultaten van de kiemproef vielen tegen waardoor partijen naar voren zijn gehaald. Achteraf bleek dat dit geen verkeerd besluit was.

De kwaliteit was beter dan vorig jaar. In 2015/2016 was het tarrapercentage bijna 10 % en over 2016/2017 was dit 7,06%. Over de komende oogst valt nog niet veel te zeggen. In de maanden mei en juni is het droog geweest, maar dit alles betekent nog niet dat er een kleinere oogst komt. De kilo's van de uien groeien in de maanden augustus tot half september. Het bestuur hoopt op een mooie kwaliteit als basis voor het komende seizoen.

Publicatiedatum: