Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Met beurs, mechanisatie en proeven

Open dag akkerbouw Proeftuin Zwaagdijk en Loonbedrijf Verbruggen

De laatste twee jaar is Proeftuin Zwaagdijk aan de slag gegaan op haar nieuwe
akkerbouwlocatie in de Wieringermeer, gelegen bij Loonbedrijf Verbruggen aan de
Medemblikkerweg. Met de bouw van een nieuw pand bij Loonbedrijf Verbruggen, is het besluit genomen om gezamenlijk een grote open dag voor de akkerbouw te organiseren. Proeftuin Zwaagdijk laat haar proeven zien en Loonbedrijf Verbruggen viert de opening van haar nieuwe pand. Tevens wordt er een beursgedeelte opgezet voor fabrikanten, handelsbedrijven en mechanisatie. Deze open dag akkerbouw zal plaats vinden op donderdag 13 juli.De open dag zal in tegenstelling tot voorgaande jaren al in de middag starten. Vanaf 15:00 uur zijn telers, mechanisatie en handel welkom bij de officiŰle opening, waarbij Johan Kos (directeur Proeftuin Zwaagdijk) en Pim Sturm (directeur Loonbedrijf Verbruggen) de opening verrichten. Vervolgens zal het beursgedeelte starten, waar diverse bedrijven hun producten en diensten vertonen. Tevens kunt u de proefvelden bezichtigen en de nieuwste ontwikkelingen binnen mechanisatie bekijken, welke staan opgesteld in het veld en rondom de schuur.

Proefvelden
Op het proefveld liggen vijftien proeven in diverse gewassen die allemaal kunnen worden bezichtigd. De proeven zijn gericht op de vergroening van middelen in de akkerbouw. De aardappelen zijn goed vertegenwoordigd met onder andere proeven in Rhizoctoniabestrijding, onkruidbestrijding, Talent en loofdoding. Ook ligt er een proef in bemesting, opgenomen met camera in timelapse. In suikerbiet en uien zijn nieuwe rassen te bezichtigen. Daarnaast zijn er nog diverse andere proeven te bezichtigen.

Avondprogramma met spuitlicentieverlenging
's Avonds wordt er een programma gericht op telers georganiseerd welke meetelt voor de spuitlicentie, waarbij twee lezingen plaats zullen vinden. De eerste lezing wordt verzorgd door Erno Bouma van Agrometeorologisch adviesbureau Bouma. Hij zal het hebben over ontwikkelingen in precisielandbouw. "Na de innovatie van de weersgerelateerde adviessystemen als PlantPlus, Prophy, CerDis en de adviessystemen tegen peen- en uienziekten en Gewis, leken de ontwikkelingen even stil te staan. Echter met de ontwikkelingen van allerlei nieuwe technieken waar de meteorologische omstandigheden op een veel simpeler en goedkopere wijze gemeten kunnen worden, lijkt de opkomst van de BOS'en een tweede leven te zijn begonnen. Smart farming meets sustainable farming; precisielandbouw ontmoet de duurzame landbouw."

De tweede lezing zal verzorgd worden door Robert Sleutel van SBG. Hij zal een toelichting geven op Raven SideKick Pro middeleninjectie en Hawkeye dopaansturing. SideKick Pro kan middelen in de spuitleiding (voor de sectiekranen) injecteren en mixen, hiermee kan men additief middelen toevoegen. Hawkeye is complexer, dit pulserende spuitsysteem zorgt ervoor dat je niet alleen de dosering fixeert, maar ook de druk in een bepaalde range in kunt stellen. Naarmate je sneller rijd, zal normaliter de druk verder oplopen, maar met Hawkeye zal de dop langer open blijven staan.

Het thema van de spuitlicentieverlenging is 'teelt'. Men dient de lezingen bij te wonen (start 19.00 uur) en deel te nemen aan de rondleidingen langs de proeven. Men zal minimaal drie uur aanwezig moeten zijn om het punt te behalen. De kosten bedragen 45 euro (exclusief BTW) en worden achteraf gefactureerd. Men kan zich hier online opgeven. (Vergeet niet de bestaande licentiepas mee te nemen en let erop dat deze geldig is.

Loonbedrijf Verbruggen organiseert voor een ieder die ge´nteresseerd is, zaterdag 15 juli een eigen open dag. Voor iedereen vrij te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur.

Open dag akkerbouw
Adres: Medemblikkerweg 13, 1771 SC in Wieringerwerf
Tijden: 15:00-22:00 uur proefvelden en beurs open; 19:00-22:00 uur avondprogramma spuitlicentie

Publicatiedatum: 7-7-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 Man uit Kuirne raakt bedolven onder vracht uien
5-3-2018 Jongste generatie Moerdijk slaat eerste paal MSP Onions
12-2-2018 Speciaal boekhoudprogramma voor telers
23-1-2018 Nieuwe clamshell voor uienspecialiteit
19-1-2018 Nathan Rommens versterkt afdeling inkoop Waterman Onions
10-11-2017 Nieuwbouw Waterman Onions klaar en in gebruik
25-8-2017 Fotoreportage Landelijke Uiendag
16-8-2017 De lancering van Onion Today
7-7-2017 Revolutionaire uienfabriek MSP Onions wordt eind 2018 opgeleverd
3-7-2017 Reststroom uienschilfabriek als poeders naar ingrediŰntenmarkt
23-6-2017 "Met de volledige Nieuw-Zeelandse uienproductie kunnen we China slechts drie dagen voeden"
15-5-2017 Tachtig trucks en meer bij 15e Gehandicaptendag op terrein Jonika
2-12-2016 "Tibo Compactor oplossing voor reductie uienafval"
28-11-2016 "Veel vraag naar glutenvrije uiensmaakstof"
22-11-2016 Brand in loods uienbedrijf Nieuwdorp
6-7-2016 Joossen Agro wil omvormen tot uienverwerker
22-1-2016 AB Texel en Butter gaan verder als AB Agri Transport
28-9-2015 Drie buren tegen uitbreiding Arjazon
21-9-2015 Brand bij Onion Specialties in Kruiningen
16-7-2015 150.000 euro subsidie voor raffinage waardevolle stoffen uit uienreststromen