Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Russische boycot tot 2020?

Russische minister van Landbouw hoopt niet op einde boycot

Vorige week verlengde Rusland de boycot van onder andere Europese groenten en fruit tot december 2018. De Russische minister van Landbouw Alexander Tkachev gaat er vanuit dat de boycot nog minimaal tot 2020 van kracht zal zijn. Dat vertelde hij tijdens een persconferentie na een bijeenkomst van de FAO.

"We hopen dat het voedselembargo de productie verder zal stimuleren en niet beperkt zal blijven tot 2018. We verwachten dat de boycot tot 2020 van kracht blijft," aldus de minister tegen het Russische persbureau Tass. Rusland investeert sinds de boycot in de binnenlandse productie en streeft naar zo veel mogelijk zelfvoorziening in voedsel.

De verlenging van de boycot kwam niet onverwacht. Rusland blijft er op wijzen dat de boycot een reactie is op Europese sancties tegen Rusland. Daarom moet Europa als eerste beginnen met afbouwen van de sancties. President Poetin onderstreepte dat standpunt tijdens een televisie-interview vorige maand voordat de nieuwe verlenging werd afgekondigd. "Onze regering heeft de sancties verlengd tot 31 december. We zullen zien hoe onze relatie zich ontwikkeld met de landen die sancties tegen ons instelden. Wat de eindeloze verlening van de sancties betreft, als onze counterparts de economische sancties opheffen, zullen wij hetzelfde doen. Anders zullen we problemen krijgen met de Wereld Handelsorganisatie," aldus president Poetin.

Publicatiedatum: