Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat als Jumbo nu ook EMTÉ koopt?

Jumbo zou een bod op EMTÉ hebben uitgebracht. Plus en Coop zijn de twee supermarktketens die genoemd worden als mogelijke partner waarmee Jumbo een bod zou hebben uitgebracht op Emté.

Supervastgoed Makelaardij maakte alvast een analyse. "131 EMTÉ zaken, 45 overlappende marktgebieden. Naar onze inschatting zijn er 81 voor Jumbo interessant, 8 twijfelgevallen en 32 niet interessante locaties. Ongeveer 32 locaties zullen door de AFM zeer nauwkeurig op mededinging onderzocht worden. Voor beleggers heeft dit lokaal gevolgen", constateert directeur Tjerk van Leusden.




Erjen Van Nierop van EFMI Business School heeft twee analyses gemaakt om te kijken in hoeverre er kannibalisatie kan optreden als EMTÉ's worden omgebouwd naar Jumbo. Uit de EFMI Shopper Monitor blijkt dat voor 70% van de EMTÉ-shoppers ook een Jumbo bereikbaar is. En op basis van een postcode analyse blijkt dat ongeveer de helft van de EMTÉ's minimaal één Jumbo binnen een straal van 2 km heeft.



In het geval van Coop geldt overigens een heel ander beeld. Slechts 7% heeft Jumbo binnen 2 km:




Zie ook: Wat als Jumbo nu ook Emté koopt?
Publicatiedatum: