Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarde knoflookexport Cordoba stijgt 36%

Knoflook is voor de regio van Cordoba een belangrijk product, dat altijd goede resultaten heeft opgebracht voor de lokale economie. De delegaat van Landbouw, Francisco Zurera, meldde dat in het eerste kwartaal van dit jaar de knoflookexport van Cordoba jaar op jaar is toegenomen met 32%. De waarde van de export steeg met 36%. Cordoba heeft tussen januari en april in totaal voor 4.803 ton aan knoflook geëxporteerd, met een waarde van €11,81 miljoen.

Zurera is tevreden over deze resultaten. Hij bracht een bezoek aan de faciliteiten van het bedrijf Ajos Proaco Productores Agrícolas, dat is gevestigd in de gemeente Cabra. Het bedrijf heeft over het hele jaar gemiddeld zo'n 150 stafleden in dienst, hoewel het aantal medewerkers tijdens het hoogseizoen toeneemt tot 620. Zurera merkte bij zijn bezoek dat 80% van de arbeidskrachten van Ajos Proaco bestaat uit vrouwen. Het bedrijf heeft een areaal van 700 hectare voor knoflook en een gemiddelde jaarlijkse productie van 11.000 ton.

Ajos Proaco produceerde in het afgelopen seizoen zijn knoflook met behulp van meer dan 500 hectare aan areaal in de provincies Albacete, Cordoba, Malaga, Granada, Toledo en Seville. 50 stukken terrein van dit areaal is in handen van het bedrijf zelf waarmee per jaar 6.000 ton wordt geproduceerd. Het bedrijf had in 2016 een omzet van in totaal €15 miljoen en in 2015 van €9,5 miljoen. Zurera gaf aan dat 85% van de productie naar vijf verschillende continenten wordt geëxporteerd, wat ook het geval is bij de rest van de knoflookproductie van Cordoba. 

De faciliteiten van Ajos Proaco beslaan in totaal zo'n 15.000 vierkante meter. In 2015 werden nieuwe middelen voor logistiek verkregen en werd een GPS-systeem voor tractoren ingesteld. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om de consument zo direct mogelijk te benaderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een eigen merk en wordt de toegevoegde waarde van het eigen product zo veel mogelijk beschermd. Zurera omschreef het bedrijf als een marktleider binnen de sector en benadrukte de professionaliteit van Ajos Proaco.

Volgens Zurera is er in heel Spanje een areaal voor knoflook van 21.000 hectare. 13.000 hectare hiervan bevindt zich in Castile-La Mancha. Cordoba is met 2.072 hectare de vierde grootste provincie in Spanje qua knoflookareaal. Qua productie is de gemeente met een opbrengst van 25.613 ton de tweede grootste van Spanje. De gemeentes in de provincie met het grootste knoflookareaal zijn Santaella and Montalban.

Bron: eldiadecordoba.es
Publicatiedatum: