Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Revolutionaire uienfabriek MSP Onions wordt eind 2018 opgeleverd



De nieuwe fabriek van MSP Onionis een pilotproject binnen de uiensector: een vooruitblik in de toekomst van de uienhandelaar. Eqraft en RoosRos Architecten hebben de krachten gebundeld voor het ontwerp van deze revolutionaire uienfabriek. Functionaliteit van architectuur en machinerie versterken elkaar. In het ontwerpproces is nauwkeurig bekeken hoe architectuur en productieproces samengaan. Het project is in BIM uitgewerkt om volledige integratie van gebouw en apparatuur te realiseren.



Het ontwerp voor het kantoor kenmerkt zich door terug liggende gevels waardoor balkons en overstekken ontstaan die als passieve zonwering functioneren. Vanaf de bovenste verdiepingen kijk je uit over de Westerschelde. De fabriek is uniek en heeft een voorbeeldfunctie voor de sector. Binnen is, naast een presentatieruimte, ook een speciale route voor bezoekers, deze loopt parallel aan die van het personeel en etaleert het productieproces. Het dak van de fabriek, ter grootte van een voetbalveld, wordt benut voor zonnepanelen. De fabriek, het gebouw en de machinerie, zal naar verwachting eind 2018 als één geheel worden opgeleverd.



Zie ook: MSP stapt in optisch sorteren met aanschaf 12-sporige lijn van Eqraft
Publicatiedatum: