Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Elven Agra breidt uit met 1800 m2

"Het verhaal van de korte keten wint terrein"

Tholen - Het teelt en handelsbedrijf Van Elven Agra heeft de vestiging in Veerle-Laakdal onlangs uitgebreid. "We hebben op onze locatie 1800 m2 opslagruimte bijgebouwd. Deze zal voornamelijk gebruikt worden als laad- en losruimte en om wortelen te wassen." Nele Devoghel vertelt dat ze de investeringen gedaan hebben om efficiƫnter te kunnen werken. "Daarnaast willen we wat meer product zien te verhandelen."


De gebouwen zijn bijna gereed.

Midden augustus
De gebouwen worden rond midden augustus in gebruik genomen. Nele en haar man zien de toekomst positief tegemoet. "Ik zie meer en meer interesse naar echte, authentieke producten. Het verhaal van de korte keten en lokaal wint ook meer terrein." Ook de Belgische retail zoekt steeds vaker zijn weg rechtstreeks naar de boer. "Wij proberen daar zoveel mogelijk een antwoord op te bieden. In de nabije toekomst lanceren wij ook onze vernieuwde 'Hoevewinkel 2.0' waarmee we nog meer proberen in te spelen op de noden van de consument."



Moeilijk jaar

Ze blikt terug naar vorig jaar. "2016 was qua teelt een heel moeilijk jaar. Het was een te nat voorjaar en een superdroog najaar. Toch zijn we erin geslaagd om kwaliteitsvolle producten af te leveren, alhoewel de opbrengst bij de aardappelen aanzienlijk kleiner was. De hogere prijs maakte wel wat goed maar kon deze situatie niet volledig rechtzetten. We zijn niet ontevreden want hebben in de aardappelen een mooie groei in onze verkoopcijfers kunnen realiseren en nieuwe contacten kunnen leggen. De prijzen van de uien en wortelen waren eerder zwak maar door ze zelf te commercialiseren hebben we de schade enigszins kunnen beperken."



Vrije teler
Over het nieuwe seizoen kan nog niet alles voorspeld worden. "De gewassen hebben momenteel veel last van de droogte en hebben het in de opkomst uitzonderlijk moeilijk gehad. Het is nog te vroeg om ons uit te spreken wat dit zal brengen bij de oogst van de gewassen. Door beregening en herzaai zijn de teeltkosten weer een heel pak hoger en jammer genoeg zal dit niet altijd weerspiegeld worden in de prijs. Maar we proberen ook nu meer en meer onze teelten zelf te vermarkten en een 'vrije' teler te blijven. Dit is niet altijd de makkelijkste weg, maar op deze manier krijgen we toch wat meer vat op de prijszetting", besluit Nele.



Voor meer informatie:
Van Elven Agra BVBA
Eindhoutseweg 42
2431 Veerle-Laakdal
Tel: 014/84.05.32
Fax: 014/84.25.16
info@vanelven.be
www.vanelven.be