Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Agricultural Outlook rapport:

Prijs van voeding blijft laag door afnemende vraag

De prijzen van voedsel wereldwijd zullen het komende decennium waarschijnlijk laag blijven, omdat de vraag van een aantal opkomende economieŽn zal afnemen. Ook wordt verwacht dat het beleid rond biobrandstoffen een verminderde impact op de markt zal hebben, zo staat in het nieuwste Agricultural Outlook dat gepubliceerd is door het OECD en het FAO.

In het OECD-FAO Agricultural Outlook 2017-2026 rapport staat dat de toegenomen aanvoer van graanproducten met 230 miljoen ton gedurende het laatste decennium, samen met royale voorraden van andere voedingsmiddelen ook moet helpen met het terugdringen van stijgende voedingsprijzen. Dit is nu bijna weer op hetzelfde niveau als voor de voedselcrisis van 2007-08.

Tegen 2026 ligt het dagelijks beschikbare aantal calorieŽn op 2450 kcal per persoon in derde wereldlanden en meer dan 3000 kcal in andere ontwikkelingslanden. Voedselonzekerheid en ondervoeding blijven echter een groot probleem, en volgens het rapport blijft hier een gecoŲrdineerde internationale aanpak nodig. 

De verwachting is dat de teelt zal groeien door een hogere opbrengst. 90% van de groei in de productie van mais zal waarschijnlijk komen door een hogere opbrengt en maar 10% door uitbreiding van het teeltgebied. 

"Het rapport laat zien dat de gemiddelde hoeveelheid beschikbare calorieŽn per persoon per dag zal toenemen in ontwikkelingslanden," zegt FAO directeur Josť Graziano da Silva. "Maar we weten ook dat voeding alleen niet genoeg is om ondervoeding tegen te gaan. Het is erg belangrijk dat mensen toegang hebben tot deze extra calorieŽn. Een nog grotere uitdaging is het gevecht tegen slechte voeding: hiervoor is een veelzijdig, veilig en voedingsrijk eetpatroon nodig, idealiter geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk." 

Bron: FAO

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-7-2017 Magnetronmaaltijd goed alternatief voor versbereide maaltijd?
21-7-2017 Online boodschappendienst gaat gezondheidsscore tonen
20-7-2017 Aardappelverwerkende bedrijven moeten acrylamide terugdringen
19-7-2017 Tomaten eten kan tegen huidkanker beschermen
19-7-2017 "Ontbijten met een banaan is niet slim"
18-7-2017 Veel Amerikaanse groenten- en fruithapjes voor baby's bevatten lood
13-7-2017 Hoe krijg je studenten aan de snackkomkommers?
13-7-2017 Omkoping helpt peuters niet aan de groenten
12-7-2017 Nieuwe campagne helpt ouders baby groenten leren eten
12-7-2017 Papaja's maskeren slechte adem
11-7-2017 Nieuwe gezelschapspel helpt kinderen aan de groenten
10-7-2017 Regeling schoolfruit en -groenten 2017 in Staatscourant
7-7-2017 "Eet aardappelen, rabarberstelen, spinazie en rode bieten met mate"
6-7-2017 Undercover saus helpt kinderen aan de groenten
4-7-2017 Emotie-marketing is de toekomst voor de AGF-sector
4-7-2017 Kinderen en volwassenen verschillen in hun ervaring over de zoetheid van vruchten
4-7-2017 Vers is het nieuwe premium
3-7-2017 Zo eet je kind wťl groenten en fruit
30-6-2017 "Slechts 15% volwassenen eet genoeg groenten en fruit"
29-6-2017 Vijf manieren om je kind groenten te laten eten