Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Agricultural Outlook rapport:

Prijs van voeding blijft laag door afnemende vraag

De prijzen van voedsel wereldwijd zullen het komende decennium waarschijnlijk laag blijven, omdat de vraag van een aantal opkomende economieŽn zal afnemen. Ook wordt verwacht dat het beleid rond biobrandstoffen een verminderde impact op de markt zal hebben, zo staat in het nieuwste Agricultural Outlook dat gepubliceerd is door het OECD en het FAO.

In het OECD-FAO Agricultural Outlook 2017-2026 rapport staat dat de toegenomen aanvoer van graanproducten met 230 miljoen ton gedurende het laatste decennium, samen met royale voorraden van andere voedingsmiddelen ook moet helpen met het terugdringen van stijgende voedingsprijzen. Dit is nu bijna weer op hetzelfde niveau als voor de voedselcrisis van 2007-08.

Tegen 2026 ligt het dagelijks beschikbare aantal calorieŽn op 2450 kcal per persoon in derde wereldlanden en meer dan 3000 kcal in andere ontwikkelingslanden. Voedselonzekerheid en ondervoeding blijven echter een groot probleem, en volgens het rapport blijft hier een gecoŲrdineerde internationale aanpak nodig. 

De verwachting is dat de teelt zal groeien door een hogere opbrengst. 90% van de groei in de productie van mais zal waarschijnlijk komen door een hogere opbrengt en maar 10% door uitbreiding van het teeltgebied. 

"Het rapport laat zien dat de gemiddelde hoeveelheid beschikbare calorieŽn per persoon per dag zal toenemen in ontwikkelingslanden," zegt FAO directeur Josť Graziano da Silva. "Maar we weten ook dat voeding alleen niet genoeg is om ondervoeding tegen te gaan. Het is erg belangrijk dat mensen toegang hebben tot deze extra calorieŽn. Een nog grotere uitdaging is het gevecht tegen slechte voeding: hiervoor is een veelzijdig, veilig en voedingsrijk eetpatroon nodig, idealiter geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk." 

Bron: FAO

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Duitsers eten meer vers dan Fransen
20-9-2017 Huisarts prijst groenten aan bij RTL Late Night
20-9-2017 Den Haag deelt vrolijke groentendoosjes aan armlastige jeugd
20-9-2017 Het Vlaams Instituut Gezond Leven: Meer groenten, minder vlees
18-9-2017 "Voedingswetenschap moet anders"
18-9-2017 IsraŽl: Rosj Hasjana goed voor 10% grotere AGF-afzet
14-9-2017 Sopropo heilzaam tegen diabetes en kanker
13-9-2017 Gekookt meer voedingsstoffen in tomaten en spinazie
12-9-2017 Waarom eten kinderen eigenlijk geen groenten?
12-9-2017 "Onderzoek naar bittere stof in witlof als mogelijk medicijn"
11-9-2017 "Deze groenten kun je beter niet eten als je wil afvallen"
11-9-2017 Healthy Food Congress: kloof tussen gezondheid en groente verder dichten
7-9-2017 VK: Hoge concentratie gewasbeschermingsmiddelen gevonden in Britse AGF voor kinderen
5-9-2017 Nieuwe Vlaamse campagne voor gezond snacken voor kinderen
5-9-2017 Misleiding bij Capri-Sun en Fruity Water
5-9-2017 Congres over effect gezonde voeding op gezondheid
31-8-2017 Is broccoli de sleutel tot anti-veroudering?
31-8-2017 VS: Kritiek op schoolfruitprogramma
30-8-2017 '70% supermarkt bestaat uit omstreden 'ultra processed foods'
29-8-2017 Drukbezette ouders sussen met knijpfruit hun geweten