Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Agricultural Outlook rapport:

Prijs van voeding blijft laag door afnemende vraag

De prijzen van voedsel wereldwijd zullen het komende decennium waarschijnlijk laag blijven, omdat de vraag van een aantal opkomende economieën zal afnemen. Ook wordt verwacht dat het beleid rond biobrandstoffen een verminderde impact op de markt zal hebben, zo staat in het nieuwste Agricultural Outlook dat gepubliceerd is door het OECD en het FAO.

In het OECD-FAO Agricultural Outlook 2017-2026 rapport staat dat de toegenomen aanvoer van graanproducten met 230 miljoen ton gedurende het laatste decennium, samen met royale voorraden van andere voedingsmiddelen ook moet helpen met het terugdringen van stijgende voedingsprijzen. Dit is nu bijna weer op hetzelfde niveau als voor de voedselcrisis van 2007-08.

Tegen 2026 ligt het dagelijks beschikbare aantal calorieën op 2450 kcal per persoon in derde wereldlanden en meer dan 3000 kcal in andere ontwikkelingslanden. Voedselonzekerheid en ondervoeding blijven echter een groot probleem, en volgens het rapport blijft hier een gecoördineerde internationale aanpak nodig. 

De verwachting is dat de teelt zal groeien door een hogere opbrengst. 90% van de groei in de productie van mais zal waarschijnlijk komen door een hogere opbrengt en maar 10% door uitbreiding van het teeltgebied. 

"Het rapport laat zien dat de gemiddelde hoeveelheid beschikbare calorieën per persoon per dag zal toenemen in ontwikkelingslanden," zegt FAO directeur José Graziano da Silva. "Maar we weten ook dat voeding alleen niet genoeg is om ondervoeding tegen te gaan. Het is erg belangrijk dat mensen toegang hebben tot deze extra calorieën. Een nog grotere uitdaging is het gevecht tegen slechte voeding: hiervoor is een veelzijdig, veilig en voedingsrijk eetpatroon nodig, idealiter geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk." 

Bron: FAO

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-5-2018 Zwitsers geven in 2017 iets meer aan AGF uit
22-5-2018 Ranking groente en fruit met de meeste voedingswaarden
18-5-2018 "Groenten en fruit heeft effect op grootte van brein"
16-5-2018 Kun je een avocado invriezen?
15-5-2018 "Vitaminepillen zijn lariekoek"
14-5-2018 “Eerst reden we met busjes, nu met vrachtwagens vol asperges”
9-5-2018 Sneller zwanger door minder fastfood en meer fruit
9-5-2018 Kangoeroes eisen wortelen
8-5-2018 "Voeding is het beste medicijn"
7-5-2018 Brein achter Audi-reclame promoot groenten onder Engelse kinderen
2-5-2018 Onderzoek naar groenten en fruit als medicijn bij verkoudheid
2-5-2018 Meer groenten voor patiënten met niertransplantatie
30-4-2018 Gezonde voeding als behandeloptie voor artsen soms nog een brug te ver
25-4-2018 31 dagen groentechallenge
25-4-2018 Kroten groente van het jaar 2018
25-4-2018 Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug
24-4-2018 4.500 gezinnen wagen zich aan Seizoensgroenten-Challenge
20-4-2018 In België meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen