Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Agricultural Outlook rapport:

Prijs van voeding blijft laag door afnemende vraag

De prijzen van voedsel wereldwijd zullen het komende decennium waarschijnlijk laag blijven, omdat de vraag van een aantal opkomende economieŽn zal afnemen. Ook wordt verwacht dat het beleid rond biobrandstoffen een verminderde impact op de markt zal hebben, zo staat in het nieuwste Agricultural Outlook dat gepubliceerd is door het OECD en het FAO.

In het OECD-FAO Agricultural Outlook 2017-2026 rapport staat dat de toegenomen aanvoer van graanproducten met 230 miljoen ton gedurende het laatste decennium, samen met royale voorraden van andere voedingsmiddelen ook moet helpen met het terugdringen van stijgende voedingsprijzen. Dit is nu bijna weer op hetzelfde niveau als voor de voedselcrisis van 2007-08.

Tegen 2026 ligt het dagelijks beschikbare aantal calorieŽn op 2450 kcal per persoon in derde wereldlanden en meer dan 3000 kcal in andere ontwikkelingslanden. Voedselonzekerheid en ondervoeding blijven echter een groot probleem, en volgens het rapport blijft hier een gecoŲrdineerde internationale aanpak nodig. 

De verwachting is dat de teelt zal groeien door een hogere opbrengst. 90% van de groei in de productie van mais zal waarschijnlijk komen door een hogere opbrengt en maar 10% door uitbreiding van het teeltgebied. 

"Het rapport laat zien dat de gemiddelde hoeveelheid beschikbare calorieŽn per persoon per dag zal toenemen in ontwikkelingslanden," zegt FAO directeur Josť Graziano da Silva. "Maar we weten ook dat voeding alleen niet genoeg is om ondervoeding tegen te gaan. Het is erg belangrijk dat mensen toegang hebben tot deze extra calorieŽn. Een nog grotere uitdaging is het gevecht tegen slechte voeding: hiervoor is een veelzijdig, veilig en voedingsrijk eetpatroon nodig, idealiter geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk." 

Bron: FAO

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-2-2018 Spaans project moet gezondere paprika's en uien ontwikkelen
16-2-2018 De gezonde eigenschappen van peren onderzocht
15-2-2018 Cranberry's kunnen tandbederf voorkomen
15-2-2018 Gezondheidstrend bereikt Britse supermarkten
15-2-2018 Wat zijn de meest effectieve fruitsoorten?
13-2-2018 Eten van druiven zou depressie kunnen voorkomen
7-2-2018 Management rond allergenen moet beter
7-2-2018 Gezond eten kan brein helpen herstellen na beroerte
7-2-2018 Onderzoek naar relatie voedsel en Alzheimer
7-2-2018 Duitsland heeft 7 voedingstypes
7-2-2018 Beleven van voedsel centraal bij Smaaklessenprogramma voor basisscholen
6-2-2018 Herrie op de beurs: Herman den Blijker kookt met tomaten
6-2-2018 Challenge moet groentenconsumptie verhogen
6-2-2018 Vervangen van pillen voor paprika's
5-2-2018 VS: Groentenpromotie Sesamstraat verlengd tot 2021
5-2-2018 "Houd je brein gezond met bessen, noten en bladgroenten"
5-2-2018 Veganisme blijft populair in het VK, ook na Veganuary
5-2-2018 Hoe gezond is boerenkool?
2-2-2018 Zes gezondheidsvoordelen van blauwe bessen
2-2-2018 "Geredde" versproducten krijgen tweede kans