Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Breesnee:

"Nog geen vraag naar nieuwe uien"

Tholen - Op het moment is het erg rustig in uienland. "Wij zijn zelf al een maand gestopt met de oude uien. De nieuwe zijn we nu aan het rooien en proberen we zaterdag binnen te rijden. Maar we doen het kalm aan, want de vraag is nul", vertelt Jan Breesnee van het gelijknamige uiensorteer- en pakstation uit Achthuizen.



Hij maakt zich er nog niet zoveel zorgen over. "Vorig jaar was de situatie precies zo bij de start van het nieuwe seizoen. De markten in onder meer Afrika liggen nog vol met oude uien, die zullen eerst weggewerkt moeten worden. Ik begrijp wel dat de kwaliteit van de oude uien wat dunner wordt. We gaan volgende week rustig aan nieuwe uien inpakken. Momenteel rooien we vooral 'middels', dus de grove plantuien zullen wat schaarser worden, maar de zaaiuien staan er voortreffelijk voor."

Snel vergeten
"Het oude uienseizoen was er eentje om snel te vergeten. We hebben niet gewonnen en niet verloren. De vraag bleef nog wel redelijk op peil, maar de prijs zakte vooral in de tweede helft hard weg. Daardoor was het moeilijk om je marges te halen", vertelt Jan. Hij levert zijn uien voor de volle 100% aan exporteurs en ziet daar genoeg toekomst voor. "Ieder het zijne. Je wordt beetje bij beetje groter. Belangrijk is dat je op momenten als er vraag is gas moet kunnen geven. Vroeger bestelden bedrijven een week vooruit en dat is nu vaak op het laatste moment. Daar moet je op in kunnen spelen."

Voor meer informatie:
Breesnee Uien bv
Galatheseweg 24-26
3256 LE Achthuizen
Tel: 0187-651686
jbbreesnee@hetnet.nl