Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vakantieverkeer, evenementen en werkzaamheden boosdoener

Dit weekend extra verkeersdrukte verwacht richting zuiden

Het wordt dit weekend extra druk op de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging door wegwerkzaamheden en evenementen. Ook krijgen de scholen in de regio Zuid-Nederland vakantie. De vakantie uittocht leidt meestal tot korte files in ons land. De start van de vakantie van Zuid-Nederland zorgt naar verwachting alleen voor korte files. De drukte wordt vooral verwacht op de wegen richting het zuiden en naar vakantiebestemmingen in eigen land.

Evenementen
Naast de werkzaamheden zijn er ook evenementen die voor vertraging kunnen zorgen. In het oosten van het land moeten weggebruikers rekening houden met extra drukte in verband met festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. In de Kuip in Rotterdam is zondag de jaarlijkse open dag van Feyenoord. Zondagavond speelt het Nederlands vrouwenelftal in de Galgenwaard in Utrecht de openingswedstrijd van WEURO 2017 tegen Noorwegen. André Rieu geeft op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond concerten op het Vrijthof in Maastricht die voor extra drukte in de regio Limburg kunnen zorgen.

Werkzaamheden
Van vrijdag 14 juli 21.00 uur tot zondag 16 juli 09.00 uur krijgt het asfalt van de A59 in de richting Breda en Rotterdam een onderhoudsbeurt. De weg is dicht tussen oprit Heusden (42) en afrit Waalwijk-Centrum (38). Ook de tussenliggende opritten zijn afgesloten. 

Daarnaast wordt dit weekend aan het asfalt van knooppunt Ekkersweijer (A2) gewerkt. Bij het knooppunt is de verbindingsweg vanuit Eindhoven/Tilburg richting 's-Hertogenbosch dicht van vrijdag 14 juli 21.00 uur tot maandag 17 juli 06.00 uur. 

De slijtlaag van het beweegbare deel van de Merwedebrug Papendrecht, gelegen in de N3 tussen Dordrecht en Papendrecht, is aan vernieuwing toe. De hoofdrijbaan van de N3 is in de richting van Papendrecht naar Dordrecht afgesloten van vrijdag 14 juli 21.00 uur tot en met maandag 17 juli 05.00 uur. 

Advies aan weggebruikers
Voor alle wegwerkzaamheden stelt Rijkswaterstaat omleidingsroutes in. Deze worden met borden boven en langs de weg aangegeven. Vanwege de wegafsluitingen, minder beschikbare rijstroken en omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met vertraging. Het advies is om goed geïnformeerd op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen. Dit kan via de verkeersapp Rijkswaterstaat Actueel, het twitteraccount @RWS_verkeer of via de website van Rijkswaterstaat

Bron: Rijkswaterstaat
Publicatiedatum: